Arkiv

Bland mer fibriga och fotriktiga program i min barndoms tv-konsumtion, minns jag ännu tydligt den glamourösa känslan i SVT:s Lördagsgodis – ni tidig...

Det blir den professionella flöjtist och tonsättaren Hans Parment som får ta emot årets kulturpris av Växjö kommun.

Huddinges kulturskola har 1 100 elever – knappt tre procent av dem bor i Vårby gård. Det vill kommunen ändra på och satsar därför på öppen kultursko...

Botkyrka halverade avgiften till kulturskolan 2012. Syftet var att locka fler barn från norra Botkyrka. Nu konstaterar kulturchefen Rani Kasapi att ...

[PRESSMEDDELANDE] Nu är det klart att det blir en fortsättning på filmprojektet ”Var är hem?”. Målet är att skapa möjligheter för fler unga att göra film på högre nivå.

I dag, tisdag, beslutar Mörbylångas kommunstyrelse om vilka besparingsåtgärder som ska vidtas. För i år innehåller förslaget besparingar på totalt 9,7 miljoner kronor.

Staten bör ha ansvar för Kulturskolan. Det anser en majoritet av svenskarna från alla politiska partier, enligt en Sifo-undersökning från Kulturskolerådet gjord i mars i år.

KULTUR Musikskolan i Malå har fyra år i rad utsetts till Västerbottens bästa.

Som lulebor och kulturpolitiker måste vi säga att vi inte känner igen oss i den bild som Peo Rask målar upp i sin senaste debattartikel. I svepande ...

BODEN Elever på Prästholmsskolan har arbetat med film och på fredagen var det urpremiär på deras filmer på Sagabiografen. De fick feedback av manusf...

LaholmFler elever på Kulturskolan, fler offentliga konstverk och mer internationella utbyten. Det är några mål i den nya kulturplan som kultur- och utvecklingsnämnden klubbade nyligen.

Fånga bildningenVästerländsk konstmusik – klassisk musik – har länge varit något av sinnebilden för traditionell bildning. Men i dag är den bilden inte lika självklar.

Drygt 200 Timråbor musicerar med Nordiska Kammarorkestern i jättekonsertfesten "Toner till tusen" den 24 maj i sporthallen Det är finalen på orkesterns årslånga vänskapsprojekt med kommunen.

HylteFrikort på kollektivtrafiken för unga och gratis träning för äldre. Det är några av reformerna i den ekonomiska planen för 2018-21 från Framtid Hylte som presenterades i går.

Väsbyungdomar som har fyllt 19 och gått ut gymnasiet har tidigare nekats fortsatt undervisning vid den kommunala kulturskolan. Nu blir det ändring på det.

Anställda på kulturskolan reste i februari på en fyradagarstripp till London. Bild: Matt Dunham

Musikprojektet El Sistema som finns i Östra och Västra Stenhagenskolorna föreslås bli en permanent del av Uppsala kulturskola, från och med höstterminen 2017.

Musikskolan utökas med kurser inom teater, musik och måleri och blir en kulturskola. Det är ett projekt som sponsras av Kulturrådet.

Alliansen bjuder in till pressträff för att presentera en satsning på ökad tillgång till musikskolan.

Sidor