Kulturskolor samlar pengar till Världens barn

Lyckad insamling till Världens barn

Miljoner till världens barn

2017 blev ett lyckat år för Radiohjälpens insamling Världens Barn. Över 86 miljoner kronor har samlats in.

- Tack alla elever och musik- och kulturskolor! Ett stort antal kulturskolor är med och gör fina insatser. Tillsammans har de samlat in över en miljon till världens barn. Fantastiska lärare som uppmuntrar och tillåter samarbetet, fantastiska elever som gör det möjligt genom sig själva på scenen, säger Göran Klingensjö som är biträdande kampanjledare för Världens Barn.

Det har även varit rikt deltagande från Sveriges musik- och kulturskolor. Det finns ett stort antal skolor som är med och alltid gör insatser för barnen. Och flera nya skolor tillkommer varje år. Musik- och Kulturskolorna totalt samlat in upp mot 1 miljon kronor under 2017. Fantastiska lärare som uppmuntrar och tillåter samarbetet, fantastiska elever som gör det möjligt genom sig själva på scenen. Totalt sett uppskattar vi att samarbetet 2008 - 2017 nu nått upp till ca 10 miljoner kronor.

Eleverna uppträder alltid under skolans flagg till förmån för Världens Barn. Konserten/galan ger en extra dimension i elevernas utbildning på skolan. Världens Barns frivilliga kan hjälpa till med insamlingen, fika, garderob, marknadsföring. Det är bara att prata ihop er när ni planerar konserten/galan.

Kom i kontakt med Världens barn

världens barn