Bildlärare till Västerås Kulturskola

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa kreativitet och engagemang hos våra elever? Just nu söker vi en bildlärare till Västerås Kulturskola. Vill du bli vår nya kollega? 

Kulturskolan riktar sig i första hand till barn och ungdomar i Västerås i åldrarna 0-20 år och ger dem möjlighet att hitta sina egna uttryck genom musik, dans, teater, bild och konst. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder Kulturskolan studieförberedande utbildning genom våra fördjupningslinjer i dans, musik, teater och konst samt verksamhet för barn och unga med olika funktionsvariationer. Kulturskolan har även en mycket väl utvecklad ensemble-, orkester- och körverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans-, teater- och musikalföreställningar, utställningar och konserter. En stor del av undervisningen sker i Växhuset, en central mötesplats i Västerås centrum där vi har egna lokaler. Totalt går cirka 3 200 elever på Kulturskolan och för deras utveckling och lärande arbetar ett 50-tal engagerade, kunniga och inspirerande lärare som kan bli dina nya kollegor. 

Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Bild- och konstverksamheten riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 7 år till 20 år. Undervisningen är uppbyggd av kurser på olika nivåer, från nybörjare till avancerad fördjupningsnivå. Elevernas eget skapande är grunden i verksamheten, där vi strävar efter hög konstnärlig kvalité med hänsyn till elevernas ålder, kunskapsnivå och intresseområde. 

Undervisningen startar vid 7 års ålder med grundläggande tekniker och material, där även keramik ingår. I kursen Teckna och måla får eleverna utveckla det konstnärliga uttrycket genom studier av mer avancerade tekniker såsom akvarell-, akryl- och oljemåleri, porträtt, stilleben, figurteckning, perspektiv, färglära och skuggtekniker. Vi har även kurser i keramik, där eleverna formar, drejar och glaserar. För äldre motiverade elever finns Konstlinjen som förbereder för högre konststudier. I din roll kommer du ansvara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande. I dina arbetsuppgifter ingår att under läsåret genomföra utställningar och olika skolgemensamma projekt. Du ingår närmast i ett ämneslag bestående av ytterligare två bildlärare.

 

Sista ansökningsdag: 
7 apr, 2019
Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning med inriktning bild, konst, eller form alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du bidrar med mycket goda kunskaper inom området för bild och konst och hur man kan arbeta med olika material och tekniker. Ytterligare kompetens inom t.ex. media, design, serietecknande, digitalt berättande m.m. ser vi som spännande möjligheter för verksamhetsutveckling. Din pedagogiska förmåga är viktig för oss och du behöver kunna organisera varierade lärsituationer, både i och utanför undervisningssalen. Därför vill vi att du som söker har erfarenhet av undervisning inom bild, konst och formgivning för barn och ungdomar. Har du erfarenhet av samarbete med andra ämnesområden som musik, dans och teater, är det positivt. I din roll behöver du ha god förmåga och metoder för att tillvarata och utveckla elevernas potential och lust med utgångspunkt från var och ens personliga förutsättningar och perspektiv. Du trivs med att jobba med både bredd och spets. Du kommer gärna med nya idéer och är ansvarsfull, strukturerad, välplanerad och månar om en hög professionell nivå i alla delar. Du har ett lösningsfokuserat, generöst och prestigelöst förhållningssätt och du ser till det gemensammas bästa och trivs i samarbete med andra. Visst låter det spännande? Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Deltid 50%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Tillträde: 
12 aug, 2019

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola, Västerås stad
Kontaktperson: 
Avdelningschef Sofia Österberg
Telefon: 
021-39 40 60