Enhetschef till Norrköpings Kulturskola

Norrköpings Kulturskola är nu i en spännande utvecklingsfas. Förändrade samhällsomständigheter kräver kreativa sätt att tänka för att nå alla barn och unga. Vi driver El Sistema verksamhet på två skolor och prövar nya former för våra ämneskurser. Från ht 17 sänks terminsavgiften till 200 kr. Vi finns i nyrenoverade lokaler tillsammans med ett mellanstadium med kultur- och idrottsprofil och har nu återigen fått tillgång till den renoverade Hörsalen. Vi har ca 1850 elevplatser i verksamheten som omfattar musikundervisning, drama/teater, bild och form slöjdklubb och film/animation. Vi har uppdragsutbildning i grundskolan och på estetgymnasiet och vi arbetar med estetiska lärprocesser med "Kultur i skolan".

Vi vill öka tillgängligheten till Kulturskolan och under de närmaste året prioriterar vi att stärka teater- och orkesterverksamheten.

Vi har en strävan att de olika konstarterna ska mötas i olika former av projekt och i samarbeten med Norrköpings övriga kulturliv och kulturinstitutioner.

Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande arbetsplats och söker dig som vill ta en drivande roll i den fortsatta utvecklingen av Norrköpings Kulturskola. Du kommer vara en av tre chefer som leder Kulturskolans utveckling och är en del av Kulturskolans ledningsgrupp.

Du ansvarar för ämnesområdet musik, vilket innebär att leda och utveckla instrumentalundervisningen, orkester- och El Sistema verksamheten, så att mål, innehåll och pedagogik överensstämmer med Kulturskolans uppdrag. Som enhetschef har du verksamhets-, personal-, och ekonomi ansvar. I ditt uppdrag ingår att verka för en god arbetsmiljö för dina medarbetare.  

I uppdraget ingår strategiskt utvecklingsarbete samt praktiskt nära ledarskap i verksamheten och kontakt med elever och deras föräldrar.

Även andra arbetsuppgifter förekommer och arbetet kan förändras över tid beroende på uppdrag och samhällsförändringar.

Sista ansökningsdag: 
16 aug, 2017
Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har högskoleutbildning och relevanta kunskaper för arbetsuppgifterna vilket innebär bred musikkompetens, kunskap inom pedagogik och övriga konstarter. Vi ser att du har ledarerfarenhet samt god kännedom hur Kulturskolor arbetar. Som ledare sätter du ditt verksamhetsuppdrag i fokus, du arbetar mot målen och fokuserar på resultat. Du ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vår verksamhet innebär många samarbeten och möten. Du kommunicerar tydligt och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga att leda, motivera, skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna. För att göra detta på bästa sätt vill vi att du är strukturerad, har självinsikt och förmåga att reflektera över dig själv och ditt ledarskap.

Om anställningen

Arbetsort: 
Norrköping
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidare
Tillträde: 
1 jan, 2018

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Norrköpings kommun
Kontaktperson: 
Hans Erikson
Telefon: 
011 15 33 42