Kulturskolan och KomTek söker ny enhetschef

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”. Inom bildningsförvaltningens ramar har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, KomTek, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen Läge för liv och lust. Kulturskolan har 30 medarbetare. Antalet inskrivna elever är runt 500. Här erbjuds ämneskurser i musik, bild och form, skrivande, sång, teater och kör. Undervisningen ges både individuellt och i grupp. Målsättningen är att skapa och utveckla ett kulturintresse hos elever och unga i Katrineholm. KomTek har två medarbetare och är en kommunal teknikskola som en del av ett riksomfattande nätverk. På KomTek får elever och unga gå på fritidsverksamhet, likt Kulturskolan, fast med teknik. Personalen tar också emot skolklasser och åker ut till skolorna under skoltid.

Som enhetschef för Kulturskolan och KomTek arbetar du direkt underställd en verksamhetschef på bildningsförvaltningen och dina arbetsuppgifter är att leda och utveckla verksamheterna och ingå i förvaltningens skolledargrupp.

 

Sista ansökningsdag: 
10 nov, 2019
Kvalifikationer: 
Vi söker en chef med högskoleutbildning som är strukturerad, noggrann och prestigelös. Du har tidigare erfarenhet av kulturarbete och har gärna en bakgrund inom någon konstart och pedagogik. Tekniskt intresse och kompetens är meriterande liksom dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Förmåga att bedriva ett systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete är ett grundkrav. Du är en entreprenör och har god förmåga att skapa och utveckla nätverk både internt och externt. Verksamheterna behöver en närvarande chef som har förmåga att vara lyhörd mot personalen men som ändå kan ta tydliga beslut och stå för dem. Du litar på personalens kompetens och ger frihet under ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där egenskaper som flexibilitet, ödmjukhet och social kompetens värdesätts.

Om anställningen

Arbetsort: 
Katrineholm
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Tillträde: 
1 apr, 2020

Om arbetsgivaren

Kontaktperson: 
Jörgen Rüdeberg, Verksamhetschef
Telefon: 
0150-572 50