Pianolärare till Västerås kulturskola

Vill du vara med och skapa kreativitet och engagemang hos våra elever? Just nu söker vi en pianolärare till Västerås Kulturskola. Vill du bli vår nya kollega?

Kulturskolan riktar sig till barn och ungdomar i Västerås i åldrarna 0-20 år och ger dem möjlighet att hitta sina egna uttryck i musik, dans, teater och bild. Det är en frivillig skolform som erbjuder cirka 75 olika ämnen i syfte att ge stadens unga en meningsfull fritid med lust och lärande! Vi har en mycket väl utvecklad ensemble- och orkester- och körverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av konserter-, dans-, teater- och musikalföreställningar. En stor del av undervisningen sker i Växthuset, en central mötesplats, där vi har egna lokaler. Totalt går cirka 3 200 elever på Kulturskolan och till dess hjälp har vi ett 50-tal engagerade, erfarna och välutbildade lärare som kommer bli dina nya kollegor. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Västerås Kulturskola ingår i förvaltningen Kultur- idrott- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.vasteras.se/kulturskolan.

Arbetsuppgifter

I din roll som pianolärare kommer du att undervisa barn och ungdomar i piano, både enskilt och i grupp, samt att arbeta ämnesövergripande med ensembler. I arbetsuppgifterna ingår också att under läsåret genomföra konserter och arbeta i olika skolgemensamma projekt. 

Sista ansökningsdag: 
10 apr, 2018
Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har en relevant pedagogisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som är lämplig för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i pianospel, med god bredd avseende genre och spelteknik med tyngdpunkt på populär- och afromusik. Vi vill även att du tidigare har undervisat i piano för barn och ungdomar. Erfarenhet av att ha spelat i och lett olika ensembler/grupper är meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa varierade lärsituationer i och utanför undervisningsrummet. Vi ser det som meriterande att du är insatt i användande av data-/musikprogram som Cubase, Ableton samt kan hantera PA-anläggningar. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk och musikalisk förmåga och söker dig som du nyfiken, lärande och reflekterande. Du strukturerar och prioriterar ditt arbetssätt på ett effektivt sätt och du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren och du är flexibel samt samarbetar bra ihop med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter trivs bra att arbeta enskilt och i projekt.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
100%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Tillträde: 
13 aug, 2018
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås stad, kulturskolan
Kontaktperson: 
Mats Widelund, Rektor/Enhetschef
Telefon: 
021-391797