Västerås kulturskola söker en pianolärare med klassisk inritning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bli vår nya pianolärare? Nu välkomnar Kulturskolan en ny medarbetare. Vi är en frivillig skolform för meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset som är en av Västerås mest välbesökta byggnader. Huset sjuder av liv och är beläget i Västerås centrala delar - på gångavstånd från Centralstationen - och rymmer en mångfald av verksamheter med inriktning mot kultur, bildning och socialt stöd. Verksamhet bedrivs även ute på skolorna både på och utanför skoltid. 

Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Skolan erbjuder verksamhet för alla åldrar och stadier. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder vi studieförberedande utbildning i dans, musik, teater och konst. Kulturskolan har en mycket väl utvecklad kör- ensemble- och orkesterverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans- teater- och musikalföreställningar. Utöver detta tillkommer ett stort antal konserter. 

Vår enhet ingår i Kultur- och idrottsförvaltningen. Läs gärna mer om Västerås kulturskola: www.vasteras.se/kulturskolan 

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att undervisa barn och ungdomar i piano, både enskilt och i grupp, samt att arbeta ämnesövergripande med ensembler. I arbetsuppgifterna ingår också att under läsåret genomföra konserter och arbeta i olika skolgemensamma projekt.

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. 

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt. 

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Sista ansökningsdag: 
18 maj, 2017
Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Vi söker dig som har en adekvat pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som är lämplig för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i klassiskt pianospel, med god bredd avseende genre och spelteknik. Vi vill även att du tidigare har undervisat i piano för barn mellan 8-20 år. Erfarenhet av att ha spelat i och lett olika ensembler/grupper är meriterande. Du ska även ha god förmåga att organisera varierade lärsituationer i och utanför undervisningsrummet. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk och musikalisk förmåga och söker dig som är nyfiken, lärande och reflekterande. Du strukturerar och prioriterar ditt arbetssätt på ett effektivt sätt och du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren och du är flexibel samt samarbetar bra ihop med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, trivs bra att arbeta enskilt och i projekt. Vi ser fram emot din ansökan! I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Erfarenhet krävs.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
80-100%
Anställningsform: 
Tillsvidare
Tillträde: 
14 aug, 2017
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås stad, kulturskolan
Kontaktperson: 
Rektor/Enhetschef Mats Widelund
Telefon: 
021391797