Stäng

Kulturskolans dag 2021

Kulturskolans dag kommer gå av stapeln för första gången 2021. Tanken är att det ska bli ett årligt, frivilligt, nationellt och lokalt evenemang. Syftet är att Kulturskolan ska synas och höras! Datumet som röstades fram förra året blev den 17 maj.

Vi kommer att skicka ut ett arrangemang på låten “Viva la Vida” (Coldplay) som Trollhättan ordnar och en danskoreografi kommer komma från Piteå (en koreografi för de stora, och en för de små). Vi kan då tillsammans göra en film där alla elever som spelar orkesterinstrument och kompinstrument spelar tillsammans, även sångare kan medverka, och tillsammans bygger vi Sveriges största och svängigaste orkester. Kanske kan vi ta svenskt rekord i att spela tillsammans!

Noter kommer att finnas tillgängliga digitalt från 1 mars, för att börja öva på! Den 15 mars kommer det att finnas en grundljudfil av akustiska instrument att öva till, att lyssna på samt fraseringar mm. Varje elev övar på stämman och spelar och filmar sedan in sig samtidigt som man lyssnar på ljudfilen i hörlurar. Man spelar in sig på t ex sin mobiltelefon eller iPad och mejlar sedan filmen och ljud till en mejladress, som kommer skickas till de som är anmälda.

Vi kommer även att skapa

Facebooksidan Kulturskolans dag där man kan livestreama ett evenemang som går av stapeln den 17 maj, eller dela länk till en egen film. En teaterscen, ett dans/cirkusnummer eller varför inte visa upp konst eller annat kreativt skapande.

Kulturskolerådet sprider informationen om Kulturskolans dag via webb och facebook samt kontaktar nationell media. Ni som har lokala evenemang får gärna kontakta lokal press för att tipsa dem om att göra ett inslag från er Kulturskolans dag, en manifestation för hela Sveriges kulturskolor.

balloons-1869816_1920
Dag
Timme
Minut
Sekund