Stäng

Utställare

Dokument Press

Graffiti som gestaltad livsmiljö

Dokument Press ger ut böcker och förmedlar kunskap om urban kreativitet sedan år 2000. Vi arrangerar föreläsningar om och kurser i graffiti över hela landet, för barn, unga och vuxna. Graffiti är en konstform med låg ingångströskel – det enda som krävs är att kunna skriva sitt namn.

Eventim

Är det dags för er kulturskola att arrangera publika evenemang och behöver ni sälja biljetter digitalt? Vår biljettplattform ger dig som arrangör tillgång till alla funktioner du behöver för att snabbt och enkelt skapa din egen online shop och sälja biljetter på din egen hemsida. Med över 25 års erfarenhet i branschen är Eventim en pålitlig och välrenommerad partner för biljettförsäljning av alla typer av evenemang, oavsett storlek. Dra nytta av vår breda kunskap inom biljettförsäljning! Varmt välkommen förbi oss och säg hej så kan vi besvara alla era frågor om biljettförsäljning och hjälpa er att identifiera era behov. www.eventim.se

Filmnätverket

Här träffar du representanter från det nationella nätverket för film i kulturskolan startade i april 2020 och består av en kulturskolechef från varje region. Initiativet kommer från Svenska Filminstitutet och de regionala filmverksamheterna som behöver nätverket för att kunna svara mot verksamheternas behov av stöd och utveckling.

Funki instruments

Kom och provspela Funki på Kulturskoledagarna 2024! Funki är en uppsättning smarta musikinstrument anpassade för personer med intellektuella och andra kognitiva funktionsnedsättningar, och ett helt nytt verktyg för att bygga relationer och kommunicera genom att spela musik tillsammans. Varje instrument har en liten dator i sig, som synkroniserar instrumenten med varandra och gör att de alltid låter bra ihop, hur man än spelar på dem! Instrumenten går att spela både ihop med andra Funki instrument, men också med traditionella instrument vilket öppnar upp för helt unika kreativa samarbeten mellan alla sorters människor. Vi ses på utställningen den 17e april! Nyfiken redan nu? Kolla in www.funki.se för mer information, eller skicka iväg ett iväg ett mail till maria@funki.se så hörs vi. 

Karlstads universitet

Här träffar du ansvariga för rektorsutbildningen för skolledare på kulturskola/folkhögskola.

KNUT – Kulturskolans Nytänkande Ungas Talan

Välkommen att träffa representanter från KNUTs nya styrelse.

Kulturskola Kiruna – Digitalt skapande

Utforska kreativitet – digitalt skapande på Kiruna Kulturskola

Ge dig ut på en kreativ resa med digitala skapandeavdelningen på Kiruna Kulturskola! Vi erbjuder en mångfald av kurser, inklusive musik- och ljudproduktion, digital skaparverkstad, 3D-design, konst och teknologi för flickor/icke-binära, maskininlärning – nybörjarkurs, och spelutveckling i Godot. Anslut till oss på Kulturskoledagarna 2024 i Västerås, där vi kommer att visa upp en mängd exempel och resultat från våra kurser, ackompanjerade av praktiska demonstrationer.

Kulturskolecentrum (Kulturrådet)

Kom till vårt bord och ställ frågor till Kulturskolecentrums medarbetare kring exempelvis utvecklingsbidrag eller kunskapsstöd och bläddra i och beställ våra rapporter.

Kulturskoleklivet och Stockholms universitet

Ta klivet!  Vilken kompetens behövs i en kulturskola för alla? Vilken fortbildning vill du själv ta del av? Representanter för lärosätena finns på plats för att prata om möjligheter och utmaningar kring fortbildning för verksamma pedagoger i kulturskolan och om kulturskolepedagogutbildningen.

Kulturskolerådet

Välkommen att ta en dialog med Kulturskolerådets generalsekreterare, utvecklingsledare eller representanter från styrelsen. 

Kulturskolan Varberg, 3D modellering och virtuell konst

Nya möjligheter till nya uttryck genom olika digitala verktyg!

3D modellering och virtuell konst är nytt ämne på Kulturskolan Varberg. Vi demonstrerar projekt från Blender och Unreal Engine, 3D galleri i VR och våra projekt där vi använt oss av Fotogrammetri. Bjarki Kjellsson lärare på Kulturskolan Varberg har utvecklat spetskompetens inom området och delar med sig av sina erfarenheter. 

Möjligheternas oas

Möjligheternas oas – från kommunal musikskola till kulturskola heter boken om kulturskolornas historia. (Carlssons förlag) En genomgång av utredningar och rapporter sedan 1030-talet kombineras med 14 aktuella intervjuer. Den är skriven av journalisten Martin Röshammar och Håkan Sandh med långt förflutet inom Kulturskolerådet. Boken finns till försäljning och du kan också passa på att beställa den och en föreläsning till din politiska nämnd eller personal. 

Regional Kulturskola i Västmanland

Kom till vårt bord och se vår film om vad vi gör inom Regional Kulturskola i Västmanland. Passa då på att prata med vår länsfilmpedagog Henrik Dahnsjö. Han vet allt om filmskapande så fråga honom. Varmt välkomna!

Speedadmin

Ett verksamhetssystem för kulturskola med en allt-i-ett-lösning, där administration och kommunikation smälter samman i en symfoni av effektivitet och flexibilitet. Välkommen att besöka oss i vår utställning och få reda på hur just din verksamhet kan utvecklas med hjälp av nya SpeedAdmin Play!  SpeedAdmin är det ledande verktyget för musik- och kulturskolor i norra Europa, vilket gör oss till er bästa digitala partner!

StudyAlong

Träffa oss och ta del av alla nyheter i Nya StudyAlong som lanseras hösten 2024 – nu med AI! StudyAlong är den marknadsledande plattformen för kulturskolor i Sverige.

Västra Götalandsregionen kulturutveckling

Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen har tagit fram en handbok för att starta Lajv i kulturskolan! I den finns ett upplägg på tolv träffar, inspiration och handfasta tips.
Välkomna att ta ett exemplar, eller ladda ner den som pdf eller printversion här:
https://www.vgregion.se/f/kulturforvaltningen/barn-och-unga/kulturskolan/Amnesutveckling/lajv-pa-kulturskolan/

Young Musicians Academy och Polstjärnepriset

Nationellt centrum för musiktalanger

YOMA – Young Musicians Academy presenterar sina samarbeten med kulturskolor och andra musikutbildare i 13 av landets 21 regioner. YOMA och Polstjärnepriset arrangeras av Nationellt centrum för musiktalanger. I centret engagerar sig åtta av landets yrkesorkestrar, alla musikhögskolor, Regional Musik i Sverige och Vänersborgs kommun.