Stäng

Bild-medie-filmlärare med ”muskler” till Solna kulturskola

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Vågar du så vågar vi!
Solna kulturskola söker dig som är en positiv, initiativrik och utbildad bildlärare som älskar att utforska bild, media och film tillsammans med barn och ungdomar i alla åldrar. Kulturskolans bild- och medieämnen ska växa, utvecklas och föras in i framtiden, därför behöver vi en bildlärare med en bred uppsättning styrkor och ”muskler”. Du och dina två bildlärarkollegor skapar tillsammans en laborativ, experimentell miljö där idéer föds och blir till konkret undervisning. Det gäller att vara lyhörd, samspela med kollegorna och att med ett eget driv, ge och ta. Du behöver dessutom ha struktur, kunna hålla tider och ha en viss administrativ säkerhet – allt för att verkligen kunna genomföra saker. Det kan t.ex. handla om att prova nya former för undervisning, utveckla nya sätt att visa konst på, rekrytera elever på smarta sätt, samla idéer från olika håll, skapa ett nätverk mellan bild-media-filmlärare, utveckla samarbeten med andra ämnen mm.  

Bild- media- och filmverksamheten bedrivs för barn från 5 år och uppåt. Du behöver ha en särskild förmåga att möta de små barnen för att med lek och introduktion skapa ett bildintresse. Har du också kompetens att inspirera och rekrytera äldre elever så är det här ett jobb för dig!

Solna växer – precis som kulturskolans filialverksamhet
Solnas befolkning ökar och många familjer med små barn flyttar hit. Deras önskemål är att kulturskolan ska finnas nära barnens grundskola och hemmet. Vi bedriver därför även verksamhet nära medborgarna i våra filialer t.ex. i Bergshamra och Ulriksdal.

Din erfarenhet
Du har erfarenhet av bild- och medieundervisning med barn i olika åldrar. Du är fokuserad på berättande och innehåll i första hand och ser teknik av alla slag som ett medel för att uttrycka sig. Du kan ge exempel på detta genom konkreta erfarenheter.

Innehåll i tjänsten
Tjänsten är på 60% och kommer främst att innehålla undervisning i vår filial i Bergshamraskolan där vi har kurser i Bildlek (från 5 år), Bild & media (från 7 år) och Film (från 10 år). Dessutom ingår förmodligen Elevens val för åk 4-6 (blandade åldrar) under skoldagen medan övrig undervisning sker på eftermiddags- och kvällstid. Lokal är Bergshamraskolans bildsal samt deras fina aula. Undervisning på lördagar kan komma att ingå i tjänsten.

Ett härligt gäng väntar på dig som har uppkavlade ärmar och en sprudlande lust till ämnet!

Kvalifikationer: 
Utbildad ämneslärare i bild med inriktning media. Det är meriterande om du har drivit utveckling och kan visa upp goda resultat från det. Det är också meriterande om du har kompetens inom fler ämnen/områden som kan komplettera skolans övriga pedagoger.

Om anställningen

Arbetsort: 
Solna
Omfattning: 
60%
Anställningsform: 
Tillsvidare
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Solna stad
Kontaktperson: 
Katarina Fast Ehrlén
Telefon: 
070-2820897