Stäng

Bildlärare med digital kompetens – välkommen till Solna!

Om arbetsplatsen
Solna kulturskola är en enhet inom Kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad. Vi erbjuder barn och ungdomar utbildning av hög kvalitet med konstnärlig och genremässig bredd. Solna kulturskola vill vara en kulturskola som utmärker sig i landet för sitt arbete såväl kvalitativt, som pedagogiskt och konstnärligt.

Välkommen till vår bildinstitution
På Solna kulturskola är vi tre bildlärare men under hösten 2019 kommer en av oss att vara föräldraledig. Därför välkomnar vi nu dig som med kompetens, energi och stort intresse är sugen på att undervisa i bild, film och som vill utveckla och rekrytera elever till det nya ämnet digital skaparverkstad

Kulturskolan erbjuder dig ett arbete med fokus på eleverna och dina ämnen. Tycker du om att samarbeta och delta i olika projekt? Är du drivande? Tar du din undervisning på djupaste allvar – men också med ett skratt ibland? Gillar du struktur, ordning och reda? Vill du vara med och både förvalta och utveckla en kvalitativ undervisning i bild och form, film och digital skaparverkstad som låter tala om sig? Bildämnets nuvarande utbud är Bildmix, Bild & form, Konstlinjen, Film och Skrivande. 

Vårt erbjudande
Du kommer att undervisa i Film och vårt nya ämne Digital skaparverkstad centralt på Blomgatan 3. Undervisningen i Bildmix och Bild & form är förlagd till Bergshamraskolan i Bergshamra. Eventuellt kan Elevens val Film för mellanstadiet i Bergshamraskolan komma att ingå. Lektionerna är schemalagda efter ordinarie skoltid (eftermiddag/kväll) tisdag-onsdag-torsdag och vår konferenstiden är onsdagar mellan 10.30-14.15. Varmt välkommen till oss på Solna kulturskola – du kommer till ett kompetent kollegium där vi både har roligt tillsammans och värnar om varandra.

Vi söker dig som: 

  • är utbildad bildlärare med digital kompetens bl a i film
  • har stort pedagogiskt intresse, du utvärderar varje lektion och har lätt att tänka i nya banor
  • har erfarenhet av att inspirera och undervisa 5-15-åringar
  • ser det som viktigt att utgå från elevernas intressen
  • ser samarbete både med övriga bildlärare och andra konstarter som självklart
  • deltar aktivt i ämneslag och arbetsgrupper
  • kan beskriva hur du själv tar initiativ
  • kan beskriva på vilket sätt du är flexibel
  • älskar att undervisa…!

Mer information och ansökan
Tjänsten är ett vikariat hösten 2019 på 60% med tillträde 2019-08-14. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-15.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Katarina Fast Ehrlén: katarina.fast-ehrlen@solna.se, 08-7462504. Facklig kontaktperson är Margareta Bjerén: margareta.bjeren@solna.se

Kvalifikationer: 
Utbildad bildlärare med dokumenterad digital kompetens. Du har undervisat barn och unga mellan 5-15 år och känner till kulturskolan som skolform.

Om anställningen

Arbetsort: 
Solna
Omfattning: 
60%
Anställningsform: 
Vikariat
Lön: 
Individuell lön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Solna stad
Kontaktperson: 
Katarina Fast Ehrlén
Telefon: 
072-583 25 04