Stäng

Bildlärare – välkommen till oss!

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Om arbetsplatsen
Solna kulturskola är en enhet inom Kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad. Vi erbjuder barn och ungdomar utbildning av hög kvalitet med konstnärlig och genremässig bredd. Solna kulturskola vill vara en kulturskola som utmärker sig i landet för sitt arbete såväl kvalitativt, som pedagogiskt och konstnärligt.

Välkommen till vår bildinstitution
Tycker du om att samarbeta? Tar du ditt ämne på djupaste allvar – men också med ett skratt ibland? Vill du vara med och utveckla en kvalitativ bildundervisning som låter tala om sig? Vi som finns på plats är två bildlärare som saknar en tredje kollega hösten 2018. En av oss är också dramaturg och barnboksförfattare. Tillsammans undervisar vi i ämnena Bildlek, Bild & form, Konstlinjen, Film och Skrivande. Nu välkomnar vi dig som vill vikariera för vår tjänstlediga kollega.

Vårt erbjudande
Du kommer att undervisa i Bildlek för 5-6-åringar, Bild & form från 7 år och uppåt samt Konstlinjen från 12 år. Undervisningen är förlagd till våra nya, fina lokaler centralt i Solna på Blomgatan 3 och på Ulriksdalsskolan en bit norr ut, där vi lånar deras fina bildsal. Du arbetar eftermiddag/kväll på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Vår konferenstid ligger på onsdagar och är just nu mellan 10.30-14.15.

Vi söker dig som:
• är utbildad bildlärare
• har stort pedagogiskt intresse, lätt att tänka i nya banor
• har erfarenhet av att inspirera och undervisa 5-15-åringar
• ser det som viktigt att utgå från elevernas intressen
• ser samarbete både med övriga bildlärare och andra konstarter som självklart
• deltar aktivt i ämneslag och tvärgrupper
• kan beskriva hur du själv tar initiativ
• kan beskriva på vilket sätt du är flexibel
• älskar att undervisa…!

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Katarina Fast Ehrlén: katarina.fast-ehrlen@solna.se, 08-746 25 04. Facklig kontaktperson är Margareta Bjerén: margareta.bjeren@solna.se.
Tjänsten är ett vikariat hösten 2018 på 60% med tillträde 2018-08-13.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2018-04-30. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Kvalifikationer: 
Utbildad bildlärare

Om anställningen

Arbetsort: 
Solna
Omfattning: 
60%
Anställningsform: 
Vikariat
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Solna stad, Kultur- och fritidsförvaltningen, Solna kulturskola
Kontaktperson: 
Katarina Fast Ehrlén, bitr. rektor
Telefon: 
08-746 25 04