Stäng

Biträdande enhetschef Botkyrka Kulturskola

Arbetsplatsbeskrivning

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Kultur- och fritidsförvaltningen, med ca 190 anställda, svarar för att det finns ett rikt kulturliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun, i form av bad, bibliotek, konsthall, kulturskola, fritidsgårdar och sportanläggningar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande chef som vill vara med att utveckla och driva en kulturskola som förändras med samtiden, i en urban miljö och som präglas av ungt engagemang och flerspråklig miljö. Du är öppen, orädd och energisk och vill tillsammans med oss skapa en samtida kulturskola där vi med kreativa metoder inkluderar fler och där verksamheten är mer behovsstyrd utifrån barns och ungas önskemål och vardag. Tillsammans med kulturskolans pedagoger ska du utveckla och implementera nya metoder och pedagogik som ökar kulturskolans tillgänglighet. Tjänsten innebär ett personal- och budgetansvar för 20-25 medarbetare, en hel del administrativa uppgifter samt en del kommunikationsarbete. 

Kvalifikationer: 
Vi ser att du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet. Det är viktigt att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete med kultur för barn och unga, att du drivs av att fler unga ska få möjligheter prova på och utvecklas inom sitt skapande och att hitta verksamhetsformer som tar till vara barn och ungas eget engagemang och kreativitet. Viktiga områden att ha god kännedom om är musik, dans, teater, bild och film. Vi vill att du har: - Chefs- eller ledarerfarenhet - Pedagogisk eller annan relevant utbildning, gärna på högskolenivå - Erfarenhet av ekonomi och administration Du får gärna ha erfarenhet eller kunskap ifrån; - Kulturskola eller liknande verksamhet - Utvecklingsarbete - Målstyrning och resultatuppföljning - En politikerstyrd verksamhet Som person är du: - Självgående och tar ansvar för din uppgift - En ledare som motiverar, skapar engagemang och delaktighet - En strukturerad person som planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt - Bra på att samarbeta - Tydlig i din kommunikation För att kunna följa upp verksamheten innebär arbetet då och då oregelbunden arbetstid på kväll eller helg. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande. Vi ser vidare du har erfarenhet av arbete i en interkulturell miljö och gärna från miljonprogramsområden. Stor vikt kommer att läggas på din personliga egenskaper. Erfarenhet krävs.

Om anställningen

Arbetsort: 
Botkyrka kommun
Omfattning: 
100%
Anställningsform: 
Tillsvidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Botkyrka kommun
Kontaktperson: 
Uno Karlsson Enhetschef Botkyrka kulturskola 0708-365 374. Agneta Borgestedt HR-specialist 070-886 10 75
Telefon: 
Anders Nyström Lärarförbundet 076-883 43 47 Thord Friström Lärarnas Riksförbund 076-893 98 84