Stäng

Brasspedagog, inriktning mot trombon till Kulturskolan Gävle

Kulturskolan är en enhet i avdelningen Kultur inom Livsmiljö Gävle. Kulturskolan är en unik mötesplats för musik och teater, bild och media, cirkus och dans för barn och ungdomar upp till 20 år. Vi har åldersindelade grupper i bild, cirkus, dans, film, foto, körsång, teater, flera orkestrar och ensembler varje vecka, samt El Sistema. Barn och ungdomar kan spela ett instrument på sin vanliga skola dagtid eller hos oss eftermiddag eller kväll. Tillsammans är vi ca 50 pedagoger och administrativ personal. Vi har en stor verksamhet med över 3000 deltagaraktiviteter varje vecka och samverkar med kommunens grundskolor och ute i stadsdelarna.
Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida: http://www.gavle.se/kulturskolan
Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår individuell-, ensemble och orkesterverksamhet i grovt brass på Kulturskolan Gävle, samt uppstart av blåsverksamhet i El Sistema. Vi i blåsarbetslaget arbetar nära tillsammans kring våra elever och orkestrar. Du bör därför ha lätt för att samarbeta. I tjänsten ingår konserter, utåtriktad verksamhet och samarbetsprojekt med kollegor. Uppdrag inom ram för både jazzensemble- och blåsorkester kan förekomma, så även undervisning i olika brassinstrument eller biinstrument. I tjänsten ingår att öka tillgängligheten och nå nya målgrupper. Tjänsten är tillsvidare och deltid med stora möjligheter till ökad sysselsättningsgrad, inom ram för allmän visstidsanställning upp till heltid om rätt komptens finns.

Kvalifikationer: 
För arbetsuppgifterna relevant högskoleutbildning eller likvärdig. Kompetens och vilja att undervisa elever upp till de nivåer som krävs på t.ex. estetiska programmet på gymnasiet. Vi värderar både hög hantverksskicklighet på det egna instrumentet och hög pedagogisk kompetens. Önskvärt med biinstument såsom andra blåsinstrument, gitarr eller piano. Du har förmågan att bygga goda relationer till elever/barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är inspirerande och initiativtagande, strukturerad och självgående. Erfarenhet av pedagogiskt arbete i mångkulturella miljöer är meriterande, så även arbete i syfte att nå nya målgrupper.

Om anställningen

Arbetsort: 
Gävle
Omfattning: 
Deltid
Anställningsform: 
Tillsvidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Gävle kommun
Kontaktperson: 
Enhetschef Joakim Lindblad
Telefon: 
070-0848985