Stäng

Danslärare till Västerås Kulturskola

Om arbetsplatsen

Kulturskolan i Västerås söker just nu minst en danslärare för läsåret 2019/2020! Kulturskolan är en frivillig skolform för meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset – en central och sjudande mötesplats – där Kulturskolan har egna lokaler. Verksamhet bedrivs även ute på skolorna både på och utanför skoltid. Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Skolan erbjuder verksamhet för alla åldrar och stadier. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder Kulturskolan studieförberedande utbildning genom våra fördjupningslinjer i dans, musik, teater och konst samt verksamhet för barn och unga med olika funktionsvariationer. Kulturskolan har även en mycket väl utvecklad kör-, ensemble- och orkesterverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans-, teater- och musikalföreställningar, utställningar och konserter. Mer information finns på vår hemsida: www.vasteras.se/barn-och-utbildning/kulturskola 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att undervisa i balett, jazzdans, modern dans, barndans och barnbalett med mesta möjliga fokus på din särskilda inriktning. En av tjänsterna omfattar huvudsakligen balett. Undervisningen är förlagd till vardagseftermiddagar och kvällar i våra fina danssalar. Vikariatens omfattning kan variera från hel- till deltid beroende på dina förutsättningar men vi eftersträvar att erbjuda så stora tjänster som möjligt. Tillsammans med dina ämneskollegor kommer du utöver den egna undervisningen att genomföra gemensamma föreställningar och aktiviteter där ni fördelar ansvar för olika uppgifter mellan varandra.

Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Du som söker har en adekvat pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Vi vill att du sedan tidigare har erfarenhet av dansundervisning. Du har särskild specialisering och hög nivå inom någon av inriktningarna balett, jazzdans och/eller modern dans. Kunskap inom samtliga inriktningar är meriterande. Om du även har kunskap inom andra dansinriktningar ser vi det som ett plus. Din undervisning kännetecknas av såväl bredd som djup och elevernas lärande och utveckling står i centrum. Du har en tydlig förmåga att entusiasmera, tillvarata och utveckla elevernas potential och lust med utgångspunkt från var och ens personliga förutsättningar. Du är ansvarsfull, strukturerad och månar om en hög professionell nivå i alla delar. Du har ett lösningsfokuserat och ödmjukt förhållningssätt, ser till det gemensammas bästa framför det egna och trivs i samarbete med andra. Då vikariaten bl.a. gäller för lärare som är tjänstlediga för att prova andra jobb, annan tjänstgöringsgrad samt utlandsvistelse kan det finnas chans till förlängning. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Deltid till heltid, 40-100%
Anställningsform: 
Vikariat ett år med möjlighet till förlängning.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola, Västerås stad
Kontaktperson: 
Avdelningschef Sofia Österberg
Telefon: 
021-39 40 60