Stäng

Dramapedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland – solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. De största näringsgrenarna i kommunen är besöksnäringen och lantbruket. Borgholms kommun har drygt 10 600 åretruntboende invånare och över två miljoner besökare varje år.

Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på fyra förvaltningar och två kommunala bolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Borgholms Kulturskola har cirka 200 elever i verksamhet inom musik, teater och skapande verkstad. Verksamheten bedrivs i Kulturskolans lokaler belägna i samma hus som Ölands gymnasium, samt i grundskolans lokaler runt om i
kommunen.

På Kulturskolan arbetar nio lärare och en kulturskolechef. Vi har ett bra samarbete med alla verksamheter inom utbildningsförvaltningen.

Vi söker ständigt nya medarbetare som vill vara med och bidra till Borgholms kommuns utveckling! Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår det att leda och utveckla Kulturskolans befintliga teatergrupper och att utveckla Kulturskolans teaterverksamhet. Det gör du genom att starta upp nya grupper i kommunens olika delar.

En stor arbetsuppgift i inledningen blir att bygga upp en verksamhet där antalet undervisningstimmar kommer att öka till att motsvara denna tjänst. Bland annat genom att du utvecklar och bygger upp teaterverksamheten genom att marknadsföra, presentera och inspirera till att nya grupper kan starta.

Arbetet är självständigt men du har stöd av kulturskolechef och övrig personal. Du leder teatergrupper genom process till föreställning med betoning på processen.

Kurserna riktar sig i första hand till elever i skolåldern. Teaterundervisningen sker på fritidstid, eftermiddag och kväll, medan föreställningar och övriga aktiviteter ibland kan ske även på helger. Arbetsplatsträffar sker på dagtid

Kvalifikationer: 
Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning, högskole- folkhögskoleutbildning i teater eller drama. Därtill kompetens inom något annat av Kulturskolans ämnen är meriterande. Vi värdesätter att du har mycket god hand med barn och lätt för att samarbeta med övrig personal på skolan. Erfarenheter från pedagogiskt arbete i skola eller elevgrupper. B-körkort krävs

Om anställningen

Arbetsort: 
Borgholms kommun
Omfattning: 
Deltid 40%
Anställningsform: 
Tidsbegränsad till 2016-12-31 med möjlighet till förlängning. För att lärarbyte ska ske smidigt ser vi gärna att du kan komma igång redan denna termin.
Lön: 
Individuell lönesättning tillämpas.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Borgholms kommun
Kontaktperson: 
Oscar Roslund, Kulturskolechef
Telefon: 
Nås via Servicecenter 0485-88000