Stäng

Enhetschef kulturskolan, Falu kommun

Enheten kulturskolan i Falun arbetar för att fler ska upptäcka glädjen som finns i musik, dans, teater, konst och slöjd. Vi vill med de estetiska språken bidra till personlig utveckling, kunskapsutveckling och hälsa för barn och unga i Falun. Vi vill stödja barn och ungdomars vilja att uttrycka sig i olika former och ge dem de verktyg som behövs för att skapa framtidens kvalitetskultur. Vi samarbetar därför med gymnasieskolans musikestetiska program liksom grundskolan och särskolan. Kulturskolan deltar även i flera publika evenemang och arrangerar över hundra konserter, föreställningar och utställningar för faluborna varje år. Många av dessa hålls i vårt nya kulturhus Tio14.

Kulturhus Tio14 är ett kreativt centrum under uppbyggnad och en av kommunens största satsningar de senaste åren. Vi finns till för att medborgarna ska få möjlighet att skapa kultur, upptäcka kultur och uppleva kultur. Vårt mål är att skapa ett kulturhus som är öppet, inbjudande och tillgängligt i alla bemärkelser.

Som chef för enheten kulturskolan kommer du att leda en varierande verksamhet som består av drivna individer med höga ambitioner och hög yrkeskompetens. Som chef kommer du att få en omväxlande roll där du lär dig mycket men du kommer även att utmanas i att verka för en atmosfär som å enda sida ger medarbetarna stort individuellt handlingsutrymme och å andra sida bidrar till en arbetsplats som främjar samarbete och utbyte. Tillsammans med två andra enhetschefer är du med i kultursektionens ledningsgrupp som leds av en sektionschef inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Upplysningar
Sektionschef Kultur, Margareta Krantz Sewerin, tfn: 023-860

Fackliga företrädare
Christina Johansson, Vision: 023-821 10

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet: 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund: 023-838 63

Kvalifikationer: 
Du är en inspirerande och tydlig ledare vars mål är att skapa en tillitsfull atmosfär där idéer lyfts och nytänkande uppmuntras. Du förstår vikten av samarbete och verkar mycket aktivt för att skapa starka band mellan kulturskolans medarbetare så väl som till andra aktörer. Du är en bra kommunikatör och teambildare som ger dina medarbetare mål och visioner. För att axla rollen är du redan nu ledare med flerårig formell erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar inom kulturskola eller grundskola. Det är meriterande om du har gått eller går rektorsprogrammet. I din bakgrund har du både pedagogisk utbildning inom estetiska språk och erfarenhet av att arbeta som lärare inom estetiska språk på kulturskola, grundskola eller gymnasium. Självklart är du både intresserad och kunnig inom de vanligaste digitala verktygen och programvarorna.

Om anställningen

Arbetsort: 
Falun
Omfattning: 
Heltid.
Anställningsform: 
Fast anställning
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Falu kommun
Kontaktperson: 
Sektionschef Kultur, Margareta Krantz Sewerin
Telefon: 
Tfn: 023-860 32