Stäng

Enhetschef Kulturskolan

Stockholms Stad, Kulturförvaltningen, Kulturskolan, Kulturskolan ledning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Kulturskolan har verksamhet över hela Stockholms stad, se adress och placering i annonstext.

Beskrivning

I vår värld är kultur viktigt. Vi behöver rum för kultur. Platser som ger utrymme till leken, kreativiteten och drömmarna. Rum där man kan upptäcka, utveckla och uttrycka sig. Rum för fantasi!

I Kulturskolan Stockholm har barn och unga mellan 6 och 22 år det utrymmet. Här får de möjlighet till eget skapande på sin fritid i något av kulturskolans många ämnen inom musik, sång, teater, musikal, dans, cirkus, konst och media. Genom olika evenemang, stora som små, kan eleverna uppträda inför publik. Undervisningen ges i egna lokaler, samt i skolor i hela Stockholm.

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef till Kulturskolan Stockholms enhet Kungsholmen-Norrmalm. Kulturskolan Stockholm befinner sig i en förändringsprocess. Verksamheten ska breddas, eleverna bli fler och vi satsar särskilt på att nå underrepresenterade grupper.

Du är engagerad i utvecklingen av hela kulturskoleverksamheten med eleverna i fokus. Du har budget- och personalansvar. Som enhetschef vid kulturskolan är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i en enhetschefsgrupp tillsammans med 8 andra enhetschefer.

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har god kunskap och erfarenhet av framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete samt flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskap. Du är van vid att leda personal samt att ha budget-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar för en verksamhet. Du har högskoleutbildning och är duktig på att arbeta strategiskt och långsiktigt och samtidigt ha förmåga att se hur och när de små stegen leder vidare mot den större visionen. Du har ett övergripande synsätt, uppfattar förändringar i omvärlden och tar initiativ till utveckling. Vi ser gärna att du även har genomgått en dokumenterad chefsutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och utifrån ett starkt uppdrags – och brukarfokus, förmår du leda medarbetarna så att enheten med fantasi och kunskap är med och utvecklar en kulturskola som är tillgänglig och angelägen. Som person är du lösningsorienterad, analytisk, proaktiv och strukturerad. Du har goda ledaregenskaper, är tydlig, strategisk och beslutsam samt kommunicerar väl i tal och skrift. Vidare så är du mål- samt resultatinriktad och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Chefserfarenhet krävs.

Om anställningen

Arbetsort: 
Stockholm
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Kulturskolan Stockholm
Kontaktperson: 
Birthe Andersson
Telefon: 
08 508 31 745