Stäng

Enhetschef Musikskolan Vänersborg

​På Musikskolan Vänersborg är vi mycket stolta över vår verksamhet. Vi ser varje enskild elev utifrån dess ambition och behov. För de yngre barnen finns Kulturväxten från 2 års ålder och när man kommer upp i skolåldern kan vi erbjuda undervisning på en mängd instrument samt sång, dans och teater. Kör- ensemble- och orkesterverksamheten är unik för en kommun av Vänersborgs storlek och tack vare den finns en omfattande utåtriktad verksamhet.
Ett av våra politiska mål är att så många som möjligt ska kunna ta del av kultur och där fyller Musikskolan, i samverkan med grundskolan, en viktig funktion i kommunens Baskulturutbud. Vi gör också riktade insatser för att nå barn och ungdomar som ännu inte hittat till vår ordinarie verksamhet och vi tror att kulturen är ett bra sätt att knyta kontakter.
För elever som kommit längre och verkligen vill satsa finns Speciallinjen med inriktning musik eller dans. Musikskolan har också ett nära samarbete med Musikakademi Vänersborg och Gymnasiets Estetiska program vilket skapar goda förutsättningar för elevernas utveckling.
Musikskolan jobbar även i samverkan med socialförvaltningen med bland annat Kultur för äldre och musikundervisning inom daglig verksamhet.
Musikskolan har egna lokaler i Vänersborg, Vargön och Brålanda och varje vecka är det ca 1400 aktiviteter i den frivilliga musikskoleverksamheten.
Vi söker dig som vill leda vår verksamhet och bli en av våra hållbara, kommunikativa och modiga ledare.

Arbetsuppgifter:
​- leda en verksamhet med många olika delar och många olika samarbetspartners
– ansvara för resultat, ekonomi och personal (i nuläger ca 30 medarbetare)
​- utveckla verksamheten utifrån de politiska målen
– ansvara för en omfattande utåtriktad verksamhet
– representera Musikskolan i olika samverkansgrupper

 

 

Kvalifikationer: 
Högskoleutbildning inom något av områdena kultur, pedagogik eller samhälle. Dokumenterad chefserfarenhet, gärna från liknande verksamhet. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du kan förmedla ett budskap och hantera social situationer Du är kreativ och öppen för utvecklingsarbete och kontinuerlig omvärldsbevakning med ett strategiskt perspektiv. Du är mål- och resultatorienterad samt har förståelse för en politiskt styrd organisation och de digitala verktyg det omfattar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

Om anställningen

Arbetsort: 
Vänersborg
Omfattning: 
100%
Anställningsform: 
tills vidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Vänersborgs kommun
Kontaktperson: 
Gunilla Wretemark
Telefon: 
0521-721496