Stäng

Enhetschef till Kulturskolan

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.
Kulturskolan genomgår just nu en förändring från att tidigare varit uppdelad mellan en musikskola och ett kulturcentrum för barn och unga som företrädesvis arbetat med teater, till att bli en sammanhållen enhet. Enhetscheferna kommer ha stort inflytande över kulturskolans utveckling både på kort och lång sikt.

Dina arbetsuppgifter 

Tillsammans med en erfaren enhetschefskollega kommer du att leda, planera och utveckla verksamheten inom enheten utifrån det politiska uppdraget att förverkliga ambitionen om en sammanhållen kulturskola. Verksamheten består av cirka 55 medarbetare och du kommer att ha budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar för en del av verksamheten. En ledningsgrupp kommer att inrättas inom kulturskolan i vilken du som enhetschef kommer att ingå.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan erfarenhet som vi finner likvärdig. Har du utöver detta någon form av chefs- eller ledarutbildning ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av ledarskap med personal-, budget- och verksamhetsansvar, gärna inom det kulturella fältet. Erfarenhet av att ha jobbat i en kommunal/politiskt styrd organisation är meriterande. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Till detta uppdrag söker vi en trygg ledare med ett kreativt sinne som kan uppmuntra till samverkan och med­skapande. Du är själv välorganiserad och arbetar systematiskt för att säkerställa måluppfyllelse. Vi vill att du på ett engagerat sätt kan leda och inspirera dina medarbetare. Andra egenskaper som är nödvändiga är en god samarbetsförmåga, prestigelöshet och helhetssyn, då vi tillsammans bidrar till kulturskolans utveckling. I rollen har du många kontakter externt och internt och det är viktigt att du är lyhörd och kommunikativ. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Om anställningen

Arbetsort: 
Umeå
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Umeå kommun
Kontaktperson: 
Fredrik Lindegren, kulturchef
Telefon: 
070-603 25 19