Stäng

Filmpedagog/projektledare för pedagogisk filmverksamhet för barn och unga

Regional kulturskola i Västmanland är en sammanslutning av länets nio kommunala kulturskolor. Film som ämne finns idag på fem av skolorna. Tillsammans vill skolorna stärka de verksamheter som finns men också stimulera och väcka nyfikenhet där det inte finns verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt anställningsställe kommer att vara i Hallstahammars kommun, men ditt uppdrag avser det länsgemensamma arbetet i Regional kulturskola i Västmanland. Som filmpedagog och projektledare är ditt uppdrag att bidra till kulturskolornas filmpedagogiska arbete och utveckling av ett länsgemensamt samarbete kring film.

Du ska forma undervisningsmetoder och driva projekt där elever och pedagoger får möjlighet att uppleva och skapa film som en del i lärandet och den personliga utvecklingen, exempelvis utveckla koncept och arrangera och leda kortkurser under helger, lov och i form av sommarkollo. Du kommer främst att arbeta och planera ditt arbete tillsammans med länets filmpedagoger, kulturskoleledare samt Regional kulturskola i Västmanland.

Projektet finansieras av Statens kulturråd och är treårigt, men ansöks och beviljas med ett år i taget. I uppdraget ingår också ansvar för bidragsansökning samt uppföljning och dokumentation.

KVALIFIKATIONER
Du har
• erfarenhet av att jobba pedagogiskt med filmskapande.
• filmpedagogisk/pedagogisk utbildning eller annan erfarenhet och kunskap som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
• goda filmkunskaper som erhållits genom utbildning och eller arbetslivserfarenheter.
• erfarenhet att driva projekt, är lika flexibel som strukturerad och har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Goda IT-kunskaper gärna med vana att använda sociala medier yrkesmässigt. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.
• körkort och tillgång till egen bil i tjänsten.

Sista ansökningsdag: 
2021-01-14

Om anställningen

Arbetsort: 
Västmanlands län, utgångsort Hallstahammar
Omfattning: 
60% eller enligt överenskommelse
Anställningsform: 
Allmän visstid under 2021
Lön: 
enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Hallstahammars kommun
Kontaktperson: 
Jenny Hägg
Telefon: 
0220-24711