Stäng

Gitarrlärare till Västerås Kulturskola

Arbetsplatsbeskrivning

Nu söker vi på Västerås Kulturskola en gitarrlärare till vår verksamhet. Kulturskolan är en frivillig skolform för meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset – en central mötesplats – där Kulturskolan har egna lokaler. Verksamheten bedrivs även ute på skolorna.

Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Skolan erbjuder verksamhet för alla åldrar och stadier. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder vi studieförberedande utbildning i dans, musik, teater och konst. Vi har en mycket väl utvecklad kör-, ensemble- och orkesterverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av konserter-, dans-, teater- och musikalföreställningar.

Västerås Kulturskola ingår i förvaltningen Kultur- idrott- och fritidsförvaltningen. Mer information finns på vår hemsida: http://www1.vasteras.se/kulturskolan/

Arbetsbeskrivning

I din roll som gitarrlärare kommer du att undervisa i gitarrspelande. Undervisningen börjar med barn i 6-årsåldern och är sedan progressivt organiserad. Barnens förmåga att spela på gehör inleder. I olika steg går sedan eleverna vidare mot ensembler, orkestrar och solistiskt spel. I din roll kommer du ansvara för att skapa rätt förutsättningar för lärandet. I dina arbetsuppgifter ingår också att under terminen genomföra konserter och arbeta i olika skolgemensamma projekt. 

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. 

Kvalifikationer: 
Vi ser att du som söker har lämplig pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har mycket goda kunskaper i gitarrspel med god bredd avseende genre och spelteknik samt erfarenhet av att leda olika typer av ensembler. Du har tidigare erfarenhet av gitarrundervisning i grupp. Din huvudinriktning är akustisk/klassisk- eller el-gitarr men du behärskar båda delarna till minst medelgod nivå. Du behöver även ha god datavana. Har du kunskap i PA- inspelningsteknik och kunskap i biinstrument/sång är det meriterande. Vi ser det även som plus om du har kunskap om data- och musikprogram som hjälpmedel för musikskapande och undervisning. Har du tidigare samarbetet i projektform, gärna i ledande funktion, är även det en fördel. Övrigt meriterande är B-körkort. I din roll behöver du ha en tydlig förmåga att entusiasmera, tillvarata och utveckla elevernas potential och lust med utgångspunkt från var och ens personliga förutsättningar och förmågor. Du behöver ha för förmåga att lära ut på olika sätt efter elevernas behov och sätta dig in i andras perspektiv. Du kommer gärna med nya idéer och är ansvarsfull, strukturerad, välplanerad och månar om en hög professionell nivå i alla delar. Du har ett lösningsfokuserat, generöst och prestigelöst förhållningssätt, ser till det gemensammas bästa framför det egna och trivs i samarbete med andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Heltid. 100%
Anställningsform: 
Tillsvidare, ferietjänst
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Stad
Kontaktperson: 
Avdelningschef, Peter Bladh
Telefon: 
076-569 23 17