Stäng

KULTURSKOLECHEF till framtidens kulturskola i Borås!

Till Kulturförvaltningen söker vi nu en engagerad och kunnig kulturskolechef, som tillsammans med drygt 60 medarbetare – lärare, producenter, administrativ personal och biträdande kulturskolechef – kommer att utveckla framtidens kulturskola. Tillträde 2019-01-02 eller enligt överenskommelse.  

Kulturskolan är en viktig mötesplats som ger barn och unga möjlighet att skapa och utvecklas inom våra ämnen musik, dans, teater, bild, textil, ord och cirkus. Undervisningen ges i nya och för verksamheten anpassade lokaler dit vi flyttar hösten 2018, samt på ett 30-tal grundskolor i Borås. Vi genomför drygt 300 offentliga evenemang varje år och är en aktiv aktör i Borås kulturliv. 

Kulturskolans verksamhet är till för alla barn och ungdomar i Borås stad och vi arbetar aktivt med att utveckla arbetssätt som gör att vi når fler. Kostnadsfri undervisning på åtta filialskolor, Kulturskolan Pop-up som finansieras med pengar från Kulturrådet och ett nära samarbete med grundsärskolan är några exempel på detta arbete. Vår kulturskola ligger i framkant vad gäller utbud och lägger stor vikt vid vad målgruppen efterfrågar. Därför söker vi någon som vill anta utmaningen att leda kulturskolan in i framtiden och utveckla och bredda en redan stor verksamhet i linje med det nationella uppdraget.

 

Arbetsuppgifter:

Som Kulturskolechef leder du Kulturskolans verksamhet utifrån Kulturnämndens mål, samt ingår i förvaltningsledningen. Du har ett helhetsansvar för verksamhet, ekonomi, personal och systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete. I ditt uppdrag ingår att driva kulturskolans pedagogiska och konstnärliga utveckling och du stödjer medarbetarnas specialistkompetens på ett positivt sätt i utvecklings- och förändrings­arbetet. Du ansvarar för att utveckla kulturskolans roll i samhällsutvecklingen genom nya samarbeten och nya arbetssätt och du förväntas aktivt bidra till helheten och att se Kulturskolans möjligheter i ett verksamhetsövergripande perspektiv. Vidare har du ansvar för att verksamheten har ett genus-, jämlikhets- och normkritiskt perspektiv som genomsyrar arbetet.

 

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som varit chef och haft personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar i flera år. Du har dokumenterad erfarenhet av förändringsledning och har levererat goda resultat. Du har förmågan att både ta tillvara Kulturskolans befintliga starka position och goda verksamhet samt möta medborgarnas framtida behov av en kulturskola som når fler. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta både operativt och strategiskt. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du en stabil, modig, kommunikativ och lösningsorienterad person som är engagerad i frågor kring elevers lärande och utbildningens och kulturens roll för samhällets utveckling. Du har en relevant akademisk examen, företrädesvis inom det konstnärliga området, pedagogisk kompetens och stor erfarenhet av kulturell verksamhet. Du har förmåga att både ta tillvara Kulturskolans befintligt starka position och goda verksamhet samt möta medborgarnas framtida behov av en kulturskola som når fler. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Arbetsort: 
Borås
Omfattning: 
100%
Anställningsform: 
Tillsvidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Borås Stad - Kulturförvaltningen
Kontaktperson: 
Upplysningar lämnas av Förvaltningschef Eva-Lotta Franzén, 033-35 75 96 eller Producent Sara Norén, 0766-306351. Fackliga representanter nås via kommunens växel, tfn 033-35 70 00.