Stäng

Kulturskolechef till Vaggeryds kommun

Om arbetsplatsen

Har du en passion för kultur och ett stort engagemang för kulturell utveckling hos barn och ungdomar? Kan du som ledare tillsammans med våra lärare vidareutveckla redan påbörjade arbetsformer men också vara en initiativkraft för ny utveckling? Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att som kulturskolechef leda vår kulturskola in i framtiden i linje med det nationella uppdraget och med stort fokus på elevernas utveckling.

Kulturskolan i Vaggeryds kommun har en aktiv och bred verksamhet som ger utrymme till leken, kreativiteten och drömmarna! Vår kulturskola ligger i framkant och vi erbjuder undervisning inom sång & musik, bild, dans och drama. Centrum för kulturskolans verksamhet är i Fenix Kultur- och kunskapscentrums vackra lokaler som även har en multihall för konserter och andra evenemang.

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att skapa ett variationsrikt kultur- och fritidsliv med aktiviteter knutna till både kommunala- och föreningsverksamheter för barn, ungdomar, vuxna och seniorer. Det gör vi genom att skapa tillgång till museiverksamhet, bibliotek, kulturskola, simhallar, idrottsanläggningar, öppen ungdomsverksamhet och mycket mer. Vi vill bevara och synliggöra vårt kulturarv och samtidigt vara lyhörda för framtidens behov inom kultur och fritid. Alla är vi en del av helheten som bidrar till utvecklingen av den goda kultur- och fritidskommunen.

Arbetsuppgifter

Som kulturskolechef har du ansvar för ledning och styrning av verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du ingår i Kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp tillsammans med våra chefer för bibliotek, militärmuseet Miliseum, den öppna ungdomsverksamheten samt sim- och sporthall.

Uppdraget innebär att leda och utveckla kulturskolans arbete tillsammans med medarbetarna. Du omvärldsbevakar och samverkar med interna och externa aktörer vilket är avgörande för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Vi vill särskilt satsa på att locka barn och ungdomar vi av olika anledningar inte når idag och fortsätta entusiasmera våra äldre ungdomar. Tid utöver ledaruppdraget arbetar du som pedagog i den dagliga verksamheten tillsammans med dina medarbetare.

Du kommer att ingå i ett nätverk av kompetenta chefskollegor inom förvaltningen och inom kommunen. Som chef hos oss får du möjlighet att utvecklas i ditt ledarskap. Tillsammans med kommunens andra chefer genomgår du vårt ledarskapsprogram för att utveckla ditt sätt att leda dina medarbetare till utveckling och goda resultat.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen med kulturinriktning eller motsvarande. Dessutom vill vi att du har arbetslivserfarenhet från kulturskola eller likvärdig kulturpedagogisk verksamhet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och i den här rollen är ledarskapet det centrala. Det är därför meriterande om du har ledarskapserfarenhet, gärna med medarbetaransvar och budgetansvar.
Som ledare är du trygg och lyhörd och tar till vara på medarbetarnas engagemang och främjar delaktighet. Du kan entusiasmera dina medarbetare och du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
Eftersom uppdraget innebär samverkan med flera aktörer inom kommunen och i länet behöver du kunna främja ett gott samarbete och goda relationer på alla nivåer.

Välkommen att söka till oss!

Om anställningen

Arbetsort: 
Vaggeryd
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidare
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Vaggeryds kommun