Stäng

Kulturskolechef till Västerås kulturskola

Arbetsplatsbeskrivning

Bli vår nästa kulturskolechef! Vi söker nu dig som tillsammans med oss vill ta ett steg framåt inom Kultursverige. Är du en ledare som är modig och som vågar utmana för att skapa utveckling? Vill du bidra till att elever och medarbetare får utvecklas och vara sitt allra bästa jag? Då ska du söka till oss!

Kulturskolan är en frivillig skolform där elever mellan 0-20år som är bosatta i Västerås får möjlighet att hitta sina egna uttryck i musik, dans, teater och konst. Med cirka 2700 elever undervisar våra engagerade lärare i 60 olika ämnen. Vi har även undervisning för elever med funktionsvariationer inom olika kulturområden. Vi bidrar till att elever hittar allt ifrån en fritidssysselsättning till en livslång passion. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdeord: Mötet, Människan, Magin! År 2010 blev vi utsedda till Sveriges bästa kulturskola och vi är en verksamhet som är och vill vara i framkant! Bland annat är vi först i Sverige med att bli Regional kulturskola. Det innebär att vi sedan 2015 har samarbetat med andra kommuner samt Region Västmanlands kulturskolor. Ett samarbete som har bidragit till att vi har kunnat jobba tillsammans och ge både våra elever och medarbetare större möjligheter att utvecklas. Kulturskolan ansvarar även för samordningen av Kulturgarantin som innebär att alla barn från förskoleklass till år 9 garanteras minst en professionell kulturupplevelse per år. Även regeringssatsningen ”Skapande skola” samordnas av kulturskolan. Kulturskolan arbetar aktivt med att nå nya målgrupper av elever och att nå ut till alla stadsdelar i Västerås.

Kulturskolan är en del av Kultur-, idrott- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer om oss på https://www.vasteras.se/kulturskolan

 

Arbetsbeskrivning

Välkommen till ett kulturcentrum mitt i staden! Som kulturskolechef hos oss får du möjlighet att arbeta i en kreativ miljö och utveckla verksamheten framåt. Du kommer till en välfungerande skola med hög medarbetarnöjdhet och med erfarna och engagerade medarbetare. Totalt är vi 58 anställda som framförallt utgår från Växhuset men som även undervisar på runt 20 olika skolor i Västerås stad. I rollen som kulturskolechef har du helhetsansvar för verksamhet, arbetsmiljö och ekonomi. Du delar personalansvaret med en avdelningschef och har stöttning av en administrativ samordnare. I verksamheten finns även tio ämneslagsledare som har en mer operativ arbetsledande roll.

Att jobba som kulturskolechef innebär att leda specialister. Vi förväntar oss därför att du både har förtroende och tillit till dina medarbetares spetskompetens. Samtidigt kommer du vara den som har helhetsbilden och som kan bidra och inspirera till en gemensam utveckling framåt. För att vara en kulturskola i framkant behöver du vara den som omvärldsbevakar och blir en viktig aktör gällande samverkan där du är med i flertalet nätverk med bland annat skolor, kommuner, organisationer och politiker. Du rapporterar till direktören som är din närmsta chef. Du kommer att tillhöra Kultur-, Idrott-, och Fritidsförvaltningen där du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. I rollen ingår även att vara föredragande i Kulturnämnden i olika ärenden.

 

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som brinner för elevens utveckling och som vill vara med och göra skillnad. Som ledare ser vi att du har blicken framåt och är nyfiken på omvärlden inom kulturområdet. Vår verksamhet vill hela tiden bli bättre på att nå nya målgrupper och vi söker en ledare med lösningsfokus och tålamod för att bygga långsiktighet och som är mån om att få med sig andra. Du motiveras av att skapa samarbeten och ser vikten vid att nätverka och ta hjälp av andra. Du ser dina medarbetare som din främsta tillgång och som ledare skapar du engagemang och gemensamma mål. Du som söker har en högskoleutbildning inom pedagogik eller kultur alternativt annan högskoleutbildning som bedöms lämplig för tjänsten. För att lyckas i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet från att ha arbetat som chef och att du har någon form av arbetslivserfarenhet inom kulturområdet. Du har ambition och kunskap kring omvärldspaning och att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete. För oss är även det viktigt att du har kunskap i att kunna representera förvaltningen i kulturpolitiska frågor och övergripande stads-, samhällsfrågor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att samverka med andra aktörer och att upprätthålla och utveckla nätverk. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås stad
Kontaktperson: 
Anna Dahlberg
Telefon: 
021-39 15 95