Stäng

Kulturskolerektor i Halmstad

Som kulturskolerektor på kulturskolan har du det övergripande ansvaret för verksamheten i ett kulturhus som främjar samarbete. Kulturskolan har ett starkt fokus på ensembleverksamhet och består av frivilligverksamhet, rytmikundervisning i förskoleklass samt säljtimmar till grundskola och gymnasium. Du ser till att skapa en riktning för verksamheten utifrån politikens uppdrag och målgruppens efterfrågan.

I uppdraget ansvarar du för att utveckla undervisningen samt har förståelse för vad som kännetecknar kvalitet i undervisningen men även i de produktioner som sätts upp. Du ansvarar även för att utveckla nya samarbeten och arbetssätt för kulturskolans fortsatta roll i samhällsutvecklingen. Du rapporterar till förvaltningschefen på barn- och ungdomsförvaltningen och ingår i förvaltningens rektorsgrupp.

I din roll ingår personalansvar för kulturskolans ca 50 lärare, administration, institutionstekniker och kulturkonsulent. Undervisningen sker i moderna lokaler på kulturhuset Najaden men även på ca 15 skolor placerade ute på landsbygden. I dagsläget är ca 30% av kommunens barn knutna till kulturskolan.

Du leder kulturskolan i ett nära samarbete med enhetschefen för Kulturhuset med målet att ha en levande verksamhet. Arbetstiden är flexibel och behöver delvis förläggas till kvällar och helger.

Sista ansökningsdag: 
2021-01-17
Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har en konstnärlig eller pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömder likvärdig. Meriterande är att du har en kulturskolerektorsutbildning För att lyckas i rollen har du minst 3 års erfarenhet av att leda kultur i ett politiskt sammanhang och någon form av konstnärligt ledarskap. Goda ledaregenskaper och erfarenhet av ett pedagogiskt ledarskap är ett krav. Eftersom du har ekonomiskt ansvar för verksamheten är det ett krav att du har goda ekonomikunskaper. Kunskaper inom HR, arbetsmiljö och administration gör det lättare för dig att snabbt komma in i ditt arbete men är inget krav. Du har förmågan att leda en verksamhet med många engagerade medarbetare och peka ut riktningen för kulturskolans framtida arbete. Du är stödjande och coachande i din roll som ledare och har förmågan att vara lyhörd för medarbetarnas tankar och idéer. Genom att skapa goda relationer bygger du effektiva nätverk som gynnar den vidare utvecklingen av de båda verksamheterna på kulturhuset. Du har förmågan att få med dig och påverka dina medarbetare på ett positivt sätt och ser till att kulturskolan levererar undervisning med hög kvalitet. Du är en person som besitter kulturell kompetens, har konstnärlig förståelse och vet hur konst förhåller sig till kulturpolitik.

Om anställningen

Arbetsort: 
Halmstad
Omfattning: 
Heltid

Om arbetsgivaren

Kontaktperson: 
Anna-Lena Södergren
Telefon: 
072-0856998