Stäng

Lärare i Brass Aneby kommun

~~Lärare i Brass Aneby kommun
Aneby kommun är en riktig höjdare, belägen mitt på det Sydsvenska höglandet och stundtals benämnd ”Lilla Norrland”. Naturens variation, från imponerande höjder och dalar till storskog, hagmarker och många små sjöar och vattendrag, bjuder invånare och besökare på storslagna naturupplevelser, året om.
Men kulturlivet i Aneby står inte långt efter, Kulturskolan ligger på femte plats i landet vad beträffar kommunens satsning i förhållande till antal innevånare. Inom Kulturskolans regi verkar också tre vuxenensembler, Aneby Symphonic band, Aneby kammarorkester och kören Pastellerna Jazzklubben är vida känd i landet och de artister som gästar Aneby håller mycket hög klass.
Förskola och skola ligger i framkant, Anebys skolor rankades 2015 som bland de tjugo bästa i landet

Arbetsbeskrivning
Vi söker Brasslärare. Tjänsten som är en tillsvidaretjänst är placerad på kulturskolan och omfattar 40% av heltid
Din personliga kompetens är viktig och vi söker dig som är en bra pedagog och som kan samarbeta. I det ingår att vara öppen för våra elevers tankar och önskemål.
I fokus står barns och ungdomars lust till musiken i en kreativ process och med respekt och förståelse för kulturell, social och etnisk mångfald. Där eleverna får utveckla sitt självförtroende, det praktiska hantverket, samspelet och stimuleras till eget aktivt kulturengagemang
I Aneby kulturskola arbetar vi ämnesövergripande och i arbetslag. Detta innebär att tjänsten ställer höga krav på mångsidighet och flexibilitet. Du förväntas delta i de projekt och föreställningar som gemensamt planeras och arbetas fram. Förutom sedvanlig undervisning i instrument och orkester/ensemble kan även arbete med projekt i grundskolan ingå.

Arbetsuppgifter
Undervisning i alla förekommande brassinstrument, orkester, ensemble
Kvalifikationer
Musikhögskola eller motsvarande kompetens.

Dina personliga egenskaper
Samarbets- och kommunikationsförmåga
Flexibilitet, lyhördhet och ödmjukhet inför deltagarnas särskilda behov Servicekänsla och initiativförmåga Självständighet och ansvarstagande. Administrativ- och organisationsförmåga
Möjligheter till utökad tjänst
Tjänsten kan kombineras med ett vikariat med 30% klassundervisning i högstadiet (vikariat under läsåret 16-17)

Furulidskolan är ett högstadium med 300 elever. Vi jobbar i arbetslag och ämneslag för att tillsammans hjälpa våra elever på bästa sätt.
I din tjänst kommer du att få undervisa på Furulidskolan. Här träffar du elever i årskurs 6-9.
Du skall följa elevernas utveckling och även kunna dokumentera detta som underlag vid betygsättning.
På Furulidskolan kommer det under 2016/17 att finnas två musiklärare som delar på den undervisning som finns att tillgå. Detta möjliggör att du tillsammans med en erfaren musikpedagog kan samtala kring ämne, planering, genomförande och bedömning. Detta ser vi som en styrka och trygghet för dig som kommer ny till skolan.
Möjligheten finns alternativt även att såsom tidigare tjänsteinnehavare kombinera motsvarande tjänst i Sävsjö kommun med omfattning 50% som nu annonseras ut.

Sista ansökningsdag: 160617

Tillträdesdag 160815

Arbetsgivare Aneby kommun

Kontaktperson: Lars Graneheim, Kulturskolechef 0380-463 47 lars.graneheim@aneby.se

Fackliga företrädare kan nås via kommunens växel 0380-461 00

Om anställningen

Om arbetsgivaren