Stäng

Musiklärare i Cello till Solna kulturskola

Välkommen till ett växande stråkarbete
Vill du vara med och utveckla en kvalitativ stråkundervisning som växer? Verksamheten bygger på gedigen erfarenhet och tradition, men låter sig hela tiden utmanas i nya arbetssätt, projekt och samarbeten över ämnesgränserna. Vår cellolärare kommer att gå i pension och kvar finns två fiollärare som längtar efter en ny kollega som vill ställa sin ämnesmässiga och didaktiska förmåga till förfogande. Tjänsten innehåller undervisning för elever i åldern 6 – 19 år. Vi har flera orkestrar på olika nivåer. Kontrabasämnet ligger nere för tillfället och det ser vi gärna att du kan bidra till att få igång. Vi tror också att det är naturligt för dig att undervisa introduktionskurser inom Musikstegen, där yngre barn introduceras i musik på lekfulla och inspirerande sätt i kurser som Musikpatrull, Musikverkstad och Musiklabbet.

Vårt erbjudande
Du kommer att undervisa med cello och orkester, som huvudämnen och med kontrabas och kurser inom Musikstegen som biämnen. Behärskar du andra ämnen relevanta för kulturskolan är det meriterande. Undervisningen är förlagd till kulturskolan centralt på Blomgatan 3, samt i våra filialer. Undervisning sker vanligtvis på vardagar eftermiddag/kväll men även lördagsundervisning är vanligt och kan komma att ingå i tjänsten. Du får ingå i ett stort engagerat kollegium där det ofta görs många spännande samarbetsprojekt. Stråket bildar en ämnesgrupp som träffas regelbundet, digitalt eller IRL och formulerar sitt arbete i en särskild arbetsplan Gemensam konferenstid för all personal ligger schemalagd på onsdagar och är just nu mellan 10.30 – 14.00.

Vi söker dig som:
• är utbildad cellopedagog med bi-instrument
• älskar att undervisa och att musicera
• har erfarenhet av att inspirera och undervisa 6-19-åringar med olika förutsättningar
• ser det som viktigt att utgå från elevernas intressen och behov
• ser samarbete både med övriga lärare och andra instrument och konstarter som självklart
• deltar aktivt i ämneslag
• kan beskriva hur du själv tar initiativ, t.ex. rekrytera nya elever
• är strukturerad i ditt arbete

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%. Tillträde 2021-08-11. Vi tillämpar individuell lönesättning. Arbete efter schema på dag och kvällstid dessutom sker utåtriktad verksamhet vissa helger och ingår i tjänsten. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev, dock senast söndag 16 maj 2021. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Sista ansökningsdag: 
2021-05-16

Ansökan och mer information

Om anställningen

Arbetsort: 
Solna
Omfattning: 
80%
Anställningsform: 
Ferieanställning
Tillträde: 
2021-08-11
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Solna stad
Kontaktperson: 
Inger Carlonberg
Telefon: 
072-583 25 05