Stäng

Musiklärare till Umeå Musikskola

Musikskolan erbjuder kommunens barn och unga en kvalificerad, bred musikundervisning av välutbildade pedagoger. El Sistema-undervisningen är både obligatorisk inom skolans verksamhet och frivillig. Musikskolans övriga verksamhet är frivillig och sker i både musikskolans lokaler på Midgårdsskolan men också på andra skolor och i andra lokaler i kommunen. På musikskolan får eleven lära sig att sjunga eller att spela ett instrument. Vi lägger stor vikt vid orkester-, ensemble- och körverksamheten.

Vår ambition är att arbeta och samverka över instrumental-, genre- och åldersgränser. Exempelvis genom konsertverksamhet där alla har en viktig plats. Musikundervisningen ska fördjupa elevens musikaliska färdigheter, men den ska också ses som ett medel för personlig utveckling och för utveckling av social kompetens.

Vi söker nu två musiklärare med valfri kombination av cello, violin, bleckblås och piano.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i cello, violin, bleckblås eller piano (helst en kombination av flera instrument) både enskilt och i grupp.

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har högskoleutbildning, eller likvärdiga meriter, inom ditt instrument och ser gärna att du har högskoleexamen från en pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet av undervisning både enskilt och i grupp och det är fördel om du har erfarenhet av arbete på en musik- eller kulturskola. Om du har erfarenhet av El Sistema, blåslek, orkester och annan gruppsamverkan med grundskolan samt Suzukiutbildning så är det meriterande. För denna tjänst är det fördel om du har körkort och bil. För att lyckas i uppdraget har du god förmåga att individualisera undervisningen utifrån elevernas behov. Vi söker dig som vill vara en social och mänsklig förebild med förståelse för alla människors olikheter, såväl kulturella som sociala. Du är öppen och nyfiken och beredd att tillsammans med dina kollegor ständigt ompröva dina metoder. Du är en god ledare med stor vilja till samarbete, har initiativförmåga och är flexibel.

Om anställningen

Arbetsort: 
Umeå
Omfattning: 
2 st platser, heltid. Möjlighet till lägre sysselsättningsgrad finns. Ange önskemål om sysselsättningsgrad i din ansökan.
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Umeå kommun
Kontaktperson: 
Camilla Freedman, rektor
Telefon: 
090-16 59 61