Stäng

Slagverkslärare till Kulturskolan i Västerås

Arbetsbeskrivning

De kommunala skolverksamheterna erbjuder pedagogisk verksamhet och utbildning från förskola till gymnasium för barn och ungdomar i och omkring Västerås. För vuxna erbjuder vi en väl utbyggd vuxenutbildningsverksamhet. Vi har behöriga medarbetare som brinner för barnens och elevernas bästa. För att kunna erbjuda bästa möjliga utveckling använder vi oss av såväl modern pedagogik som teknik och samarbetar med närsamhället, näringsliv, högskola samt andra kommuner och länder. Vårt mål är att ge barn och elever mod, självförtroende, rätt kunskap och kompetens för att kunna nå sina drömmars mål.

Kulturskolan i Västerås söker slagverkslärare. Är du vår nya medarbetare?

Kulturskolan är en frivillig skolform för meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset – en central mötesplats – där Kulturskolan har egna lokaler. Verksamhet bedrivs även ute på skolorna både på och utanför skoltid.

Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Skolan erbjuder verksamhet för alla åldrar och stadier. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder Kulturskolan studieförberedande utbildning i dans, musik, teater och konst. Kulturskolan har en mycket väl utvecklad kör- ensemble- och orkesterverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans- teater- och musikalföreställningar. Utöver detta tillkommer ett stort antal konserter.

Mer information finns på vår hemsida: http://www1.vasteras.se/kulturskolan/

Kvalifikationer: 
Du som söker ska ha en adekvat pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Mycket goda kunskaper i slagverk, med god bredd avseende genre och spelteknik krävs för tjänsten. Du ska också ha god förmåga att organisera varierade lärsituationer. Tidigare erfarenhet av undervisning i slagverk är ett krav och erfarenhet av slagverksundervisning i grupp är meriterande. Vi ser även att du har erfarenhet av att leda olika typer av ensembler. Slagverksensemble och blåsorkester/musikkår ingår i tjänsten. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lära ut på olika sätt, för olika behov och med eleven i centrum. Ditt sätt kännetecknas av empati och kreativitet med god förmåga att organisera olika lärsituationer. Du är ansvarsfull, flexibel, tar din uppgift på allvar och har förmåga att stå på egna ben. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra. I den här rekryteringen kan det komma att bli aktuellt med uppvisande av utdrag ur belastningsregistret. Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. Västerås stad eftersträvar och värdesätter mångfald.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Deltid
Anställningsform: 
Vikariat

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kommun
Kontaktperson: 
Mats Widelund
Telefon: 
021-39 17 97