Stäng

Teaterlärare/dramapedagog som kan, vågar och vill mycket!

Vågar du så vågar vi!
Vi söker en positiv, framåt, utbildad och bred teaterlärare som älskar att utforska teater tillsammans med barn och ungdomar i alla åldrar. Du utmanar gärna dig själv och tycker att det är spännande att hitta olika infallsvinklar och kreativa lösningar för att vända varierande förutsättningar till inspiration och stimulans.  

Eleverna – ditt viktigaste fokus!
Kulturskolan har teaterverksamhet för barn och ungdomar mellan 4-18 år. För alla åldrar gäller att du är öppen för elevernas tankar och önskemål och att du ser dem som en resurs. Du behöver ha en stark lust till och en särskild förmåga att möta de små barnen för att med lek och introduktion skapa ett teaterintresse. Du behöver också en bra förmåga att möta och fånga de äldre eleverna och tillsammans med dem utforska deras aktuella frågor, intressen och känslor. Det gäller att hitta tonåringarnas egna drivkrafter och engagemang. Tillsammans utforskar och förnyar ni också olika sätt att presentera framföranden och föreställningar på.

Nya fräscha lokaler
I maj/juni 2017 flyttar Solna kulturskola in i nyrenoverade, fräscha och anpassade lokaler i Parkskolan nära Solna centrum. Vi delar byggnaden med förskoleklasser – årskurs 3 och ser fram emot det samarbete som kan uppstå mellan kulturskola och skola. Du kommer till en teateravdelning med en black-box som kan förvandlas från lektionssal till föreställningssal med gradänger och modernt scenljus, det finns ett grupprum, en sminkloge och ett arbetsrum. Alldeles intill black-box finns ett stort teaterförråd med rekvisita och scenkläder.

Solna växer – precis som kulturskolans filialverksamhet
Solnas befolkning ökar och många familjer med små barn flyttar hit. Deras önskemål är att kulturskolan finns nära barnens grundskola och hemmet. Föräldrar efterfrågar kursverksamhet på lördagar därför vill vi att du kan arbeta några timmar även på helgen.

Din utbildning och erfarenhet
Du är utbildad teaterlärare/dramapedagog. Du har erfarenhet av teaterundervisning med barn i olika åldrar, särskilt små barn. Du kan konkret visa att du är positiv, framåt och en person som har passion för sitt yrke och ser samarbete med andra, även andra ämnen, som en självklarhet. Vi vill gärna att du kan ge exempel på hur du med enkla medel och smarta sätt kan arbeta konstnärligt med kostym, scenografi, ljus, ljud och regi på den nivå som är relevant för verksamheten. Din personliga kompetens är viktig.

Det är meriterande om du har drivit utveckling eller egna projekt och kan visa upp goda resultat från det. Det är också meriterande om du har arbetat med musikal och barn med särskilda behov och har kompetens inom fler ämnen som kan komplettera skolans övriga pedagoger.

Innehåll i tjänsten
I tjänsten ingår undervisning i Teaterlek, Teater, Musikal (nystartas) där du har teaterdelen samt Sång & Teater för barn med särskilda behov tillsammans med en musiklärare. Även regi av teatergrupp och regi av helheten i vår årliga Julkalabalik ingår i tjänsten. Undervisning både i Ulriksdal och i Parkskolan, eventuellt även på annat ställe. Du kommer att arbeta tillsammans med vår andra teaterlärare och deltar i en av våra ämnesövergripande tvärgrupper tillsammans med lärare i andra ämnen.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 15 maj 2017. Arbetstiden är förlagd till em/kväll samt lördag fm.

Sista ansökningsdag är 28 mars. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till bitr. rektor Katarina Fast Ehrlén, 070-2820897, katarina.fast-ehrlen@solna.se
Facklig kontaktperson är Margareta Bjerén (Lärarförbundet) margareta.bjeren@solna.se

Kvalifikationer: 
Utbildad teaterlärare eller dramapedagog

Om anställningen

Arbetsort: 
Solna
Omfattning: 
100%
Anställningsform: 
Tillsvidaretjänst
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Solna stad, Kultur- och fritidsförvaltningen, Solna kulturskola
Kontaktperson: 
Katarina Fast Ehrlén, bitr. rektor
Telefon: 
070-2820897