Stäng

Teaterlärare sökes till Västerås stads Kulturskola.

Arbetsuppgifter

Västerås kulturskola söker en teaterlärare.

Kulturskolan är en frivillig skolform för meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset – en central mötesplats – där Kulturskolan har egna lokaler. Verksamhet bedrivs även ute på skolorna både på och utanför skoltid.

Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Skolan erbjuder verksamhet för alla åldrar och stadier. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder Kulturskolan studieförberedande utbildning i dans, musik, teater och konst. Kulturskolan har en mycket väl utvecklad kör- ensemble- och orkesterverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans- teater- och musikalföreställningar. Utöver detta tillkommer ett stort antal konserter.

Teaterverksamheten riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 8år till 20år.
Undervisningen är uppbyggd av kurser på olika nivåer från nybörjare till avancerad fördjupningslinjenivå. Kärnan i undervisningen är gruppernas teaterproduktioner, där vi strävar efter hög konstnärlig kvalité med hänsyn till elevernas ålder, kunskapsnivå samt tillgängliga resurser.

Dina arbetsuppgifter består i att undervisa i teater och ev. musikal för barn- och ungdomar i åldern 8 till 20, i linje med kulturskolans kursplan.
Du kommer att delta i skolans olika sceniska projekt. Tillsammans med andra verkar du för ett lärande och innovativt klimat och tycker om att i samverkan med arbetslaget planera, undervisa samt utveckla nya undervisningsmetoder.
I arbetsuppgifterna kan även ingå att genomföra pedagogiska program för grundskolan.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida: http://www1.vasteras.se/kulturskolan/

För mer information: http://www.vasteras.se/omvasteras/jobbaivasterasstad/Sidor/darforvilljagjobbaivasterasstad.aspx

Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Vi vill att du har högskoleutbildning eller motsvarande och erfarenhet av att arbeta med teater som konstnärlig uttrycksform för barn och unga. Vi lägger särskild vikt vid god pedagogisk förmåga samt anser att erfarenhet av projektledning är meriterande. Vi ser gärna att du är sång och notkunnig, spelar något ackordinstrument samt har kunskap i stagefighting. Erfarenhet från professionellt produktionsarbete, kunskap om produktionsplanering, scenarbete och säkerhetsarbete är också meriterande. Vi söker dig som: -Har god samarbetsförmåga och kan skapa kontakter och underhåller relationer. -Kännetecknas av empati, kreativitet och god förmåga att organisera lärsituationer. -Är öppen och har ansvarskänsla. -Är organiserad, strukturerad, pålitlig samt har god framförhållning. -Är flexibel och har förmåga att stå på egna ben. -Har en stark vilja att utvecklas och ständigt lära dig nåt nytt Välkommen med din ansökan! Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund. I den här rekryteringen kan det komma att bli aktuellt med uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
60%
Anställningsform: 
Tillvidare
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola/Västerås stad
Kontaktperson: 
Mats Widelund
Telefon: 
021391797