Stäng

Västerås Kulturskola söker två bildlärare

Vill du vara med och skapa kreativitet och engagemang hos våra elever? Just nu söker vi två bildlärare till Västerås Kulturskola. Vill du bli vår nya kollega?

Kulturskolan riktar sig till barn och ungdomar i Västerås i åldrarna 0-20 år och ger dem möjlighet att hitta sina egna uttryck i musik, dans, teater och bild. Det är en frivillig skolform som erbjuder cirka 75 olika ämnen i syfte att ge stadens unga en meningsfull fritid med lust och lärande! Vi har en mycket väl utvecklad ensemble- och orkester- och körverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av konserter-, dans-, teater- och musikalföreställningar. En stor del av undervisningen sker i Växthuset, en central mötesplats, där vi har egna lokaler. Totalt går cirka 2700 elever på Kulturskolan och till dess hjälp har vi ett 50-tal engagerade, erfarna och välutbildade lärare som kommer bli dina nya kollegor. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Västerås Kulturskola ingår i förvaltningen Kultur- idrott- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.vasteras.se/kulturskolan.

Arbetsuppgifter

Bild- och konstverksamheten riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 7år till 20år. Undervisningen är uppbyggd av kurser på olika nivåer från nybörjare till avancerad fördjupningslinjenivå. Elevernas eget skapande är grunden i verksamheten, där vi strävar efter hög konstnärlig kvalité med hänsyn till elevernas ålder, kunskapsnivå och intresseområde.

Undervisningen startar vid 7 års ålder med grundläggande tekniker och material, där även keramik ingår. I kursen Teckna och måla får eleverna utveckla det konstnärliga uttrycket genom studier av mer avancerade tekniker såsom akvarell, akryl, oljemåleri, porträtt, stilleben, figurteckning, perspektiv, färglära och skuggtekniker. Vi har även kurser i keramik, där eleverna formar, drejar och glaserar. För äldre motiverade elever finns Konstlinjen som förbereder för högre konststudier. Ytterligare kompetens inom t.ex. media, design, serietecknande, digitalt berättande m.m. ser vi som spännande möjligheter för verkssamhetsutveckling. Du kommer också att delta i skolans olika sceniska projekt. I arbetsuppgifterna kan även ingå att genomföra pedagogiska program för grundskolan. 

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning med inriktning bild, konst eller form, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som kan vara relevant. Du bidrar med goda kunskaper och bredd inom området för bild, konst och form och hur man kan arbeta med olika material och tekniker. Har du även fördjupad kunskap inom design, media och berättande är det ett stort plus. Din pedagogiska förmåga är viktig för oss och du behöver kunna organisera varierade lärsituationer, både i och utanför undervisningssalen. Därför vill vi att du som söker har erfarenhet av undervisning inom bild, konst och formgivning för barn och ungdomar. Har du erfarenhet av samarbete med andra ämnesområdet som musik, dans och teater är det positivt. Du är en kreativ person som är självgående och kan planera och strukturera ditt arbete och undervisning. Du har god förståelse för att alla tar till sig kunskap och information på olika sätt och försöker anpassa och variera din undervisning. Du har ett genuint intresse för barnets egen skapandekraft och vilja. Att samarbeta med andra är för dig inga problem utan något du tycker är roligt! Visst låter det spännande? Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Heltid 50-100%, Total omfattar båda tjänsterna 150%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Stad, Kultiurskolan
Kontaktperson: 
Enhetschef/rektor Mats Widelund
Telefon: 
021-39 17 97