Stäng

Växjö kommun söker Kulturskolechef

Växjö Kulturskola är en av landets större Kulturskolor med ca 2000 elever och ett 60-tal fantastiska lärare. Verksamheten innehåller inte bara kvällskurser utan är involverad i allt ifrån Växjös skolor och integrationsarbete till samarbete med universitetet och stans sjudande kulturliv. Skolan är mycket uppskattad och har fint stöd hos våra politiker. Det pågår en kraftig kommunal expansion som snart placerar Växjö bland Sveriges större städer. Samtidigt som traditionen är viktig är utveckling och omvärldsanpassning livsviktig för en kulturskolas framtid.

Kulturskolan har ett kommunalt uppdrag men är organisatoriskt placerad i centrumområdet med mottagningscenter, 5 grundskolor och 7 förskolor. Kulturskolechefen sitter i områdets ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Du ska leda, samordna och ansvara för kulturskolan. Du har budgetansvar och arbetsleder medarbetarna. Till din hjälp finns skolans ledningsgrupp, en informatör/kommunikatör och en administratör. Inom kulturskolans uppdrag ligger också ett scenkonstuppdrag tillsammans med Kultur & Fritid mot kommunens barn och elever 4-16 år.

Förutom kulturskolans ämnes- och ensemblekurser utför man en hel del tjänster gentemot förskola, särskola, grundskola, gymnasieskola och universitet. Du har därmed ett stort ansvar för att sälja in kulturskolans kompetenser hos andra aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en tydlig ledare men lyhörd för de kompetenta lärarnas tankar och behov. Du kan också se möjligheter och tänka nytt samtidigt som du har ett kulturarvsperspektiv. Att leda och utveckla en kulturskoleverksamhet innebär många kontaktytor och omvärldsspaning. Därför är det viktigt med nätverk, både regionalt och nationellt.

Du bidrar med ledarskap, engagemang, kreativitet och förnyelse i arbetet med medarbetare och övriga aktörer inom utbildning och kultur i Växjö. Självförtroende, mod, självständighet, flexibilitet är andra ledord som förväntas av skolans nya chef. Du vill göra jobbet, är en närvarande och tydlig ledare som vill satsa av dig själv i Växjö kulturskola för att ge våra barn och unga det allra bästa av kulturskolan.

Om anställningen

Arbetsort: 
Växjö
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Växjö kommun
Kontaktperson: 
Områdeschef Roland Hybelius
Telefon: 
070-567 81 75