Stäng

Verksamhetschef till Kulturskolan i Norrköping

 

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA

Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Norrköpings kulturskola erbjuder kurser inom kreativt skapande för alla som är 6–25 år och bor i Norrköping. Vi är mitt upp i en spännande utvecklingsfas där vi behöver skapa nya vägar för att nå alla barn och unga. Kulturskolan ser samarbete och digitalisering som viktiga delar för att utveckla verksamheten. Vårt mål är att konstarterna ska mötas i olika projekt.

Kulturskolan är en del av kultur- och fritidskontoret, vars uppdrag är att bidra till ett rikt och meningsfullt liv för alla Norrköpingsbor, med särskilt fokus på våra barn och unga. Verksamheten bedrivs inom sju enheter: Norrköpings konstmuseum, Norrköpings stadsmuseum, Norrköpings Kulturskola, Norrköpings Stadsbibliotek, Cnema, enheten Kultur, event och fritid samt enheten Anläggningar och uthyrning. Som chef för Kulturskolan spelar du en nyckelroll i kontorets ledningsgrupp.

ARBETSBESKRIVNING

Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats och söker dig som vill ta en drivande roll och bidra till den fortsatta utvecklingen av Norrköpings Kulturskola.

Som verksamhetschef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar och du tar emot ditt uppdrag från kultur- och fritidsdirektören. Du ingår i kultur- och fritidskontorets ledningsgrupp där du deltar aktivt i det strategiska arbetet med att utveckla Norrköpings kulturskola men där du även bidrar till helheten på kultur- och fritidskontoret.

Du är Norrköpings kommuns representant i nationella och internationella nätverk. I tjänsten ingår även samarbete med andra kontor och aktörer som är aktiva i kultur- och ungdomsfrågor.

DIN PROFIL

Du har en akademisk utbildning inom kulturområdet eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett förändrings- och utvecklingsfokuserat arbetssätt där du effektivt kan skapa samverkan med interna och externa aktörer. Vi ser att du är en erfaren ledare och du har tidigare erfarenhet att leda chefer och verksamhet mot uppsatta mål.

Som ledare sätter du alltid ditt verksamhetsuppdrag i fokus och arbetar mål- och resultatorienterat. Du ser möjligheter i förändring och kan anpassa dig till ändrade omständigheter.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig väl i tal och skrift och du trivs med att stå inför en publik. Uppdraget som verksamhetschef är av komplex natur vilket i sin tur ställer krav på att du är självgående och strukturerad.

Att du har ett genuint engagemang i kultur och ungdomspolitiska frågor samt en förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar, ser vi som självklart.

Vi söker dig med positiv energi som vågar tänka nytt och vill utveckla vår verksamhet!

B-körtkort är ett krav.
MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du kultur- och fritidsdirektör Maria Modig, 011-15 29 26 eller rekryteringspecialist Katarina Nyqvist 011-15 30 10.

Vi gör urval löpande men vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på:

http://jobb.norrkoping.se/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=10849&rmlang=SE

Längst ner i annonsen Klickar du vidare på rutan ansökan.

 

Om anställningen

Arbetsort: 
Norrköping
Omfattning: 
100 %
Anställningsform: 
Tillsvidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Norrköpings kommun
Kontaktperson: 
Kultur- och fritidsdirektör Maria Modig, 011-15 29 26 eller rekryteringspecialist Katarina Nyqvist 011-15 30 10.