Arkiv

Kulturskolerådet lämnar förslag på kandidater till Akademien. Det kan vi bara göra med er hjälp.

Kommunerna får ökade möjligheter att själva styra över sin verksamhet. Det är en konsekvens av statsbudgeten.

Linköping Den nya budgetreservationen från M och KD, som röstades igenom i riksdagen, innebär nedskärningar på kulturområdet.

Cirkusskola (3 jan, 2019)

Kulturskolan breddar sin verksamhet och erbjuder nu cirkusskola i Svanesund med start den 17 januari.

Kulturskolan har sedan augusti i år en ny chef. Uno Hagstrand har landat i Falun och trivs bra. Det är en engagerad man som gärna vill få Faluns Kulturskola att lyfta ännu mer.

Länets kulturskolor hade upptakt med inspirationsdag i Norrköping på måndagen. Men ett tufft år väntar kulturskolan när det statliga...

Uddevalla De långa köerna till Kulturskolan minskar. På hemsidan söker man elever till tomma platser. Lösningen har varit att öka elevgrupperna

M-KD-BUDGETEN M-KD-budgeten på riksplanet innebär att det statliga anslaget på 100 miljoner kronor försvinner från kulturskolan i Sverige.

Under åtta år har vi Socialdemokrater i Tomelilla kämpat för att bygga upp och utveckla en kulturskola i kommunen så att alla barn och unga ges möjlighet att prova på och utveckla sina talanger på

Svar på "Lokalt självstyre av kulturen", 29/12.

Fiol, piano och gitarr i all ära, men nu startar Kulturskolan i Södertälje även en nybörjarkurs i kyrkorgel, något som normalt bara anordnas inom kyrkan.

Musikskolan i Lysekil har minst utbud – och dyrast avgifter Idag 16:00Avgifterna och utbudet på kulturskolorna i Lysekil, Munkedal och Sotenäs varierar kraftigt.

Sylvia Carlsdotter, chef för Kulturskolan, hoppas att nedskärningarna i statsbudgeten inte ska bli alltför kännbara på lokalplanet.

Svensk blåsmusik är i akut behov av nya stjärnor – som vi tidigare har rapporterat i Kulturnyheterna så är det färre och färre som är intresserade av att spela klassiska instrument som oboe och fag

Under veckan delade Rotary Nybro Glasriket ut sitt projektbidrag riktat till lokala aktiviteter med verksamhet i Nybroområdet. Årets pristagare var ingen mindre än Ria Nybro och Kulturskolan.

LUND. Under torsdagen beslutade kommunstyrelsen i Lund att ett nytt valfrihetssystem för musikundervisningen i kommunen ska införas.

Flera satsningar hos kulturskolor i länet kommer inte att kunna fortsätta efter att det statliga kulturskolebidraget tas bort.

Halland För att korta köerna och nå fler kan kundval införas inom kulturskolan i Kungsbacka. Men ska förslaget bli verklighet krävs att kommunen satsar mer pengar på verksamheten.

Arvidsjaurs kommunbibliotek är en av fyra som fått Svensk biblioteksförenings utvecklingsstöd 2018. Deras projekt DIGGA fokuserar på ungdomarna i Arvidsjaur och deras digitala medievanor.

Kristina Rastbäck, chef på bildningsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun.Bildningsnämnden/-förvaltningen går in i 2019 med ett underskott i budgeten på i storleksordningen 40 till 50 miljoner.

Sidor