Arkiv

"I Dorotea har den kommunala musikskolan varit i riskzonen när kommunen måste spara pengar i höst. Men nu räddas den kvar. - Underbart,..."

Den högsta kulturbudgeten någonsin. När kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) äntrar Way out west får hon utrymme att klappa sig själv på ryggen, utan något mothugg.

"Under alliansens regeringsår försvann så många som var tionde biblioteksfilial runt om i landet.

I tio år har Elin Dahm arbetat som rektor. 1 november börjar hon en ny tjänst i en annan bransch – som kultur- och fritidschef på Östhammars kommun.

Vid dagens utfrågning av socialdemokraternas förstanamn till Regionfullmäktige Meit Fohlin, berättade hon att partiet bland annat vill ha gratis kulturskola och bostadsgaranti för unga.

eslöv På onsdagen genomfördes den fördjupade undersökningen i de avstängda lokalerna på Kulturskolan i gamla rådhuset.

Elin Kullman på Transtenskolan (t.v.) har vunnit årets pedagogiska pris för grundskola/fritidshem och musikläraren Erika Olsson på Kulturskolan (t.h.) har vunnit årets pedagogiska pris för förskola

Trygghet och tillgänglighet. Så lyder Lundamoderaternas paroll inför valet – en paroll som ska täcka förslag om allt från kulturcheckar till ordningsvakter.

Kultur- och demokratiministern besöker flera orter i Västra Götaland, bland annat Göteborg, Borås och Trollhättan.

Socialdemokraterna vill avsätta en miljard kronor under den kommande mandatperioden för att möjliggöra uppemot 5 000 lärarassistenter och en ny kategori, läraraspiranter, i skolan.

Socialdemokraterna vill avsätta en miljard kronor under den kommande mandatperioden för att möjliggöra uppemot 5 000 lärarassistenter och en ny kategori, läraraspiranter, i skolan.

En ny slöjd- och bildkurs startar i Kulturskolans regi med Yvonne Amper och Henning Persson som ledare.

Majblommans nya rapport bekräftar oroande siffror från SCB och Unicef.

Så svarar Vänsterpartiet på Kulturnytts kulturpolitiska enkät inför valet 2018.Ska det vara gratis att besöka statliga museer?

 

Erfarenhetsutbyte i Umeå (27 aug, 2018)

På konferensen delas erfarenheter från utvecklingsprojektet "Kulturskolan och barn på flykt", ett nationellt projekt som Kulturskolerådet drivit.

Frågan om breddat deltagande och integration genom kulturutövande engagerar många kulturskolor.