Arkiv

Härnösand är på många sätt en utmärkt stad att leva och bo i. Ett av skälen är många fantastiska bostadslägen till låga priser.

Publicerad 2 maj 2019, kl. 11:59 På söndag protesterar personal, föräldrar och barn inom Kulturskolan mot föreslagna nedskärningar i verksamheten.

Kultur- och fritidsnämnden har den heta frågan på bordet vid kvällens extrainsatta möte. Foto: Mostphotos

Rädda Barnen har i vår lämnat sin fjortonde rapport över barnfattigdomen i Sverige som speglar förändringar i barns välfärd till och med 2016.

Tibro kommunala musikskola har nu fått en ordinarie musikledare. Det är Kati Mäki Lundqvist från Hjo som tar över taktpinnen från och med den 1 augusti.

Stödet har lett till ett breddat utbud, fler elevplatser och särskilda satsningar på målgrupper som annars har svårt att hitta till kulturskolan, skriver Amanda Lind och Anna Sibinska.

Insändare Jag började spela instrument på kulturskolan för många år sedan. Det har följt mig genom livet och hjälpt mig i många val.

Bygg för skapande (7 maj, 2019)

Som nyvald ordförande för Kulturskolerådet ser jag det som ett viktigt uppdrag att visa på hur avgörande viktig den svenska kulturskolan är för barn, unga och samhället.

Hundratals barn, föräldrar och lärare inom kulturskolan i Stockholm protesterade i söndags mot de föreslagna nedskärningarna som planeras av stadens grönblå majoritet.

Länets kulturliv hotas av tuffa besparingar – samtidigt som filmbranschen utmanas av billigare produktion i grannländerna.

Lägga ner simhallen. Avveckla musikskolan. Stänga Gualövs skola. Stänga Drejaren. Stänga nattis. Det är några förslag på besparingar som lyfts fram.

Dags för de första barnen att välja – men inte säkert att platserna blir klara till höstterminen.

Kommunens musikskolor (15 maj, 2019)

Debatt Jag blev uppringd av en jämnårig före detta musikskole-elev. Hon sa: Musikskolan firar 60-årsjubileum, men jag får inte ihop det. Jag började tidigare!

Kommunikation i kommunala kulturverksamheter – kulturskola och folkbibliotek Kultur i Väst bjuder in till en heldag där vi får nya tankar och verktyg för att kunna nå fler, bli mer tillgängliga för

Kulturskolepedagogdagen 2019 är en mötesplats för kulturskolepedagoger från hela landet.

Till hösten 2019 startar Kulturskolan en kurs i serieteckning för ungdomar från 12 år och uppåt.

I morgon firas Blåsmusikens dag för första gången i Sverige. Runt om i landet spelar runt 220 orkestrar på gator och torg och i konserthus.

Inga nya privata utförare var intresserade. Kritiken mot att musikskolepengen är snål är inte ny för kommunens kulturchef Erik Heribertson. Foto: Sara Flodin

Många föräldrar och andra har protesterat mot avvecklingen, men uppslutningen på kommunens "dialogmöte" var låg. Foto: Erik Lejdelin

Blåsmusikens dag den 18 maj 2019 blev en formidabel succé. Från Ystad i söder via 68 kommuner till kiruna i norr medverkade 245 blåsensembler för att manifestera blåsmusiken som konstform.

Sidor