Arkiv

Vår skola består av många spännande och utmanande delar som ständigt blir fler.

Se vidare Skara kommunens hemsida www.skara.se

Har du ett genuint intresse för musik, konst och kultur? Vill du vara med och utveckla en modern, aktuell och relevant kulturskola?

I samarbetet med SKAP har det skett ett flertal kurser och workshops ute i landet. Syftet har varit att inspirerar lärare i kulturskolan att jobba med låtskrivande.

Under 2016 fördelar Statens Kulturråd för första gången ett riktat bidrag till kommunernas kulturskoleverksamhet.

SMI till Flemingsberg (25 nov, 2016)

SMI till Flemingsberg

MUSIKSKAPANDE I VARJE KLASSRUM - VAD SKULLE KUNNA HÄNDA?

I detta annorlunda Luciafirande den 12 december gestaltas en magisk saga där en av Sveriges främsta barn- och ungdomsförfattare, Ulf Stark, har skrivit manus.

Föreningar som bedriver kulturverksamhet som ger barn och unga möjlighet till eget skapande ska kunna ansöka om ekonomiskt stöd från kommunen.

Politikerna var inte eniga om vilket tak nya fritidsgården i Mönsterås ska få.Gamla tekniska kontoret på Kuggåsvägen håller just nu på att byggas om...

NyheterStatens kulturråd delade ut 97 miljoner kronor i extra bidrag till flera av landets kulturskolor. Men både Tanum och Strömstad blev utan pengar.

Fredag den 25 november gick Solnas deltävling i FunkisMello 2017 av stapeln! Många härliga uppträdanden till svängig musik gav både juryn och röstande publik huvudbry.

Nu startar Gävle Kulturskola graffitilektioner. Tretton elever ska instrueras av kända sprejkonstnären Rolfcarlwerner i konsten att teckna graffitibokstäver.

Max Låke växte upp i Hällaryd utanför Karlshamn. Nu jobbar han med flera kändisar i Stockholm.

Leksands kommun får en ny kulturskola och fler förskoleplatser under 2017. Fritidsgårdarna slipper också föreslagna nedskärningar, istället ska verksamhetens framtid utredas närmare.

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun?

Kulturförvaltningen vill uppmuntra barn och ungdomar i Uppsala till att fylla sin fritid med kultur. Därför föreslår man att föreningar ska kunna ansöka om pengar från kommunen.

Sidor