Arkiv

Med hjälp av statligt stöd ska Kulturskolan i Jönköping försöka nå nya målgrupper genom en ny filmlinje. Tanken är att projektet ska hjälpa till med bland annat integration och tillgänglighet.

När 27-åriga Elin Gustafsson flyttade in i rummet högst upp i Rådhuset, som tillhört liberalernas "Grand Old Lady" Tove Klette, lät hon möblerna och...

Kulturrådet har beslutat om vilka kommuner som ska få ta del av de avsatta pengarna. Ulricehamn får 450 000 kronor och Tranemo 500 000 kronor.Ulrice...

Vårterminen 2017 startar två nya ämnen på Kulturskolan.

 

Säffle Musikskola har genom ett statligt bidrag från Kulturrådet möjlighet att bredda sitt utbud.

Nu har Kulturskolerådet påbörjat sitt arbete med att samla in statistik för 2016. Ambitionen är att arbetet skall vara avslutat under mars månad.

Vid ett seminarium den 15 februari diskuteras kulturskolan och kulturskoleutredningen. Det Socialdemokraterna och Liberalerna som tagit initiativet:

Ljungby Blåsorkestern blir kvar på Godsmagasinet. Det berättar Ing-Marie Byström, förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Ljungby.

Lund bör inte införa systemet med kulturcheckar. Det föreslår kultur-och fritidsförvaltningen.

Debattartiklar (2017-01-17) Även i Umeå ser vi att det finns växande skillnader mellan olika befolkningsgrupper och bostadsområden vad gäller tillgå...

Kulturrådet kommer ut de närmaste två åren att fördela statsbidrag till de kommunala musik- och kulturskolorna.

Du kommer att arbeta i verksamheten mobil kulturskola och ha hela Borås Stad som arbetsområde. Projektet är uppsökande och målgruppen är ungdomar 13-18 år.

Växjö Kulturskola är en av landets större Kulturskolor med ca 2000 elever och ett 60-tal fantastiska lärare.

3.000 andraklassare i Malmö ska stå på Malmö Lives scen och sjunga i Tvåornas kör under året. Igår var det premiärnerver som gällde för 300 av dem - men det blev en bejublad föreställning.

Detaljer Kategori: Nyheter Publicerad torsdag, 19 januari 2017 19:42

Nej, det blir ingen kulturskolepeng. Gymnasienämnden avslår ett sådant förslag som Liberalerna lagt fram.

Av Hanna Rahlén LUND. Nya kulturchefen är på plats. Men än så länge är hon försiktig med att avslöja sina planer för Lunds kulturliv.

STAFFANSTORP Dyrare musikskola och bara möjlighet att välja en ämneskurs.Besparingen inom kultur- och fritid drabbar barn som går i kommunal eller p...

Sidor