Arkiv

I november 2016 fördelade Statens Kulturråd ca 100 miljoner till Kulturskolor i Sverige. Kulturskolan Lund fick sig tilldelat 2 miljoner kronor. Des...

Individuell prövning på lektors- eller adjunktsnivå görs i samband med tillsättning

Konst- och integrationsprojektet "Bilda språk-språka bild" förenar pensionärer och nyanlända genom bildskapande verksamhet.

Söderköping Kulturskolan i Söderköping har fått 156 000 kronor i bidrag från Statens kulturråd. Därmed sänks avgifterna med 30 procent.

Riksting för västerländsk konstmusik arrangeras av Sveriges Radio Berwaldhallen i samverkan med Kungliga Musikaliska Akademien, Statens musikverk oc...

Munkedals kommun har en slogan ”Munkedal – mer av livet” och ett arbete inleds nu för att främja inflyttning och detta samtidigt som en värdefull de...

Popkör, rockmusik och cirkus. Tack vare två miljoner kronor från Kulturrådet kan sex nya kurser starta på Kulturskolan i vår.

Lund Nya statliga pengar gör att kommunens kulturskola under våren kan driva en helgskola med olika kurser som kompletterar den vanliga verksamheten...

Kils kulturskola satsar på kurser i graffiti och e-sport, tack vare det statliga bidraget på 500 00 kronor som kommunen har fått tagit del av.

Skrivarverkstad, körsång och grundkurs i foto – Kulturskolan i Hallstahammar satsar på tre helt nya kurser under vårterminen.

Musikskolan breddar sin verksamhet med drama/teater. Teaterpedagog Sofia Spånberg kommer att arbeta med alla årskurser F-9.

Stockholms Unga blåsarsymfoniker på Barnens Kulturdag. Foto: Anna Molander

VETLANDA Återigen ser det ut som om planerna på ett kulturhus grusas i Vetlanda.

VALDEMARSVIK Kommunen hävdar att konkurrenssituationen saknas eftersom Danskademien inte lämnade något anbud vid upphandlingen.

Debatt och insändareFörälder: Kommer inte musiklärarna ut till skolorna blir det många, många mil i bilen.

Du kommer att ingå i Kulturskolans ledningsgrupp och tillsammans med befintlig producent och skolledning ansvara för Kulturskolans utåtriktade verksamhet.

Kulturskolan i Arvidsjaur har tilldelats ett bidrag på 400 000 kronor från Kulturrådet. Syftet med pengarna är att bredda Kulturskolans...

Kultur- och bildningsnämnden gör en ny upphandling för den kommunala kulturskolan. Syftet är att få in fler instrument i kulturskolan.

Sidor