Arkiv

Rytm-mix och dataspelsmusik är två helt nya grupper som startar på kulturskolan i höst.

GÄLLIVARE Kulturskolans personal ställer sig kritiska mot ett förslag från barn-, utbildning- och kulturförvaltningen. De menar att förslaget innebä...

Habo Kulturskolan slår alla rekord i höst. — Vi spränger 700-gränsen, säger Fredrik Hempel.

På torsdag den 7 september besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och infrastrukturminister Tomas Eneroth Järfälla och Upplands Väsby.

European Music School Union (EMU) ordnar för 13 året en stor musikfestival. Under 2018 sker festivalen i Sneek (Nederländerna) den 8 till 11 maj.

Ett statsbidrag till kulturskolorna etablerades 2016 och administreras av Kulturrådet. Cirka 200 miljoner har sammantaget fördelats till lokala utvecklingsprojekt under 2016 och 2017.

Närmare 600 barn och ungdomar har sökt till Kulturskolan i höst. Störst är intresset för dans - där kön till vissa kurser är ett år.

Kulturskolan i Sandviken breddar sitt utbud. Under hösten kommer även dans och film att erbjudas.

Västervik Dansinstruktören Jill Weidenstolpe har haft idén i tre år. Nu anordnar hon en workshop för nyanlända ungdomar i Arenan vid Lysingsbadet.Ji...

Stureplan är utgångspunkt i det främjande aktivitets- och kulturarbetet i kommunen - en arena för undervisning och ett händelsecentrum med lust till kreativt lärande.

Funkismello i Värmdö (12 sep, 2017)

Värmdö kulturskola ansluter sig till Funkismello, Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning...

Från årsskiftet utökas Norbergs kommunala musikskola till att bli en kulturskola, efter ett förslag från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.Idag ...

Statsminister Stefan Löfven, riksdagen, den 12 september 2017.

Habo kommun hamnar i topp när det gäller barn som är aktiva i musik- eller kulturskola. Minst andel har Gnosjö kommun och skillnaderna i Jönköpings län är stora.

Så stora är skillnaderna i kulturskoleverksamhet för barn i Blekinge.

Lägst andel barn, i åldrarna 7-15 år, som går i musik- eller kulturskola finns i Munkfors och Båstad, där åtta procent av barnen deltar.

Kommunalrådet Annika Román (MP) blev överraskad av hur få barn i Helsingborg som deltar i kulturskolans aktiviteter.

Intresset för instrument som saxofon och trumpet har ökat massor, i alla fall på kulturskolan i Luleå.– I år har vi märkt av en rejäl ökning med de ...

För att kunskaperna ska öka för alla elever måste ojämlikheten i skolsystemet brytas. Regeringen har prioriterat skolan från dag ett och genomfört ett stort antal reformer.

Kulturskolan har länge kritiserats för att vara ojämlik. Nu ska regeringen skjuta till 40 miljoner kronor per år, som ska gå till rekrytering och utbildning.

Sidor