Arkiv

Blockflöjtslektioner i den kommunala musikskolans regi, är det många av oss som har tragglat sig igenom i unga år. Men vad är egentligen bakgrunden till den breda musikundervisningen i Sverige?

Kommunfullmäktiges rambudget för 2018 och nämnden för bildning, fritid och kultur matchar inte helt. Differensen är på 4,3 miljoner kronor vilket gör att nämnden måste vara mer sparsamma.

Vid senaste fullmäktige fick ledamöter och tjänstemän en glad överraskning när de trädde in i fullmäktigesalen vid Åbrogården. En liten scen hade byggts upp i ena änden.

Under torsdagen arrangerade Emmaboda Kulturskola en kortfilmsworkshop där barnen bland annat fick lära sig att göra ett bildmanus.

Kulturskolan i Norrköping sänker avgifterna för ämneskurser från 855 till 200 kronor per termin.

Skärpta riktlinjer är anledningen till att musikundervisningen flyttas – men samtidigt kommer den obligatoriska kulturskoleundervisningen att öka.

Gränna Kulturorganisationen Sharemusic & Performing Arts tilldelas miljonbidrag för att kunna utvecklas till ett nationellt kunskapscentrum för konstnärlig utveckling och inkludering.

Vi behöver en vikarierande pianolärare under vårtermin 2018, med enventuell förlängning ht 2018 i mindre omfattning. Undervisning i grupp och enskilt.

Markaryd Murtada Ibrahim är bildpedagog och serietecknare från Syrien.

Doris Aronsson slutar som chef för kulturskolan i Kalmar. Hon har varit chef i närmare tio år. Hon kommer att arbeta med andra frågor på kultur- och fritidsförvaltningen.

Dorotea. Stora nedskärningar väntar för Dorotea kommun under nästa år.

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Valdemarsvik Kulturchefen Gun Töllefsen hoppas att Valdemarsviks kommun blir kulturskola redan nästa år.

Tvärflöjtslärare (14 nov, 2017)

Du som vill jobba med härliga elever och engagerade kollegor är välkommen att söka tjänsten på Västerbergslagens Kulturskola i Ludvika och Smedjebacken.

Gratis eller 1720 kronor i avgift? Det skiljer sig mellan landets kulturskolor. I Sjuhärad skiljer det mellan 300 och 726 kronor.

Gratis i Sundsvall och Degerfors men 850 kronor i Ludvika och hela 1 720 kronor i Danderyd. Terminsavgifterna för landets musik- och kulturskolor varierar stort. 16 kommuner skippar dem helt.

Sundsvallsbornas ungar har alltid kunnat lära sig spela, sjunga och dansa utan terminsavgift. I Skellefteå kommun var alla kurser gratis ända fram tills för drygt ett decennium sedan.

Skillnaderna i terminsavgifterna för landets musik- och kulturskolor är fortsatt stora visar en ny rapport från Kulturskolerådet.

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

AnnonsTerminsavgifterna för landets musik- och kulturskolor varierar stort.

Sidor