Arkiv

Det är väl dokumenterat att musik och annan kulturutövning för med sig en rad positiva effekter.

Elevavgifterna till kulturskolan sänks från och med nästa läsår.

Den som är ska börja på gymnasiet i höst och är intresserad av musik, kan få spela sitt instrument under skoltid. Ullvigymnasiet erbjuder från och med hösten ett samarbete med Kulturskolan.

Tuffa besparingar väntar inom barn- och utbildningsförvaltningen i Rättvik.

Malmö Lives andra år har handlat om att hitta sig själv konstnärligt och formmässigt.

Efter 21 år med Tensta Gospel Choir har den 40 personer starka kören blivit närmast folkkära.

Varför kostar Bach, men inte Linné? Det undrar Henrik Andersson.

Nästa vecka börjar Jennie Winquists första termin som rektor på kulturskolan i Älmhult men hon har redan börjat verkställa sina planer för verksamheten.– Det händer så mycket nu, det är helt galet,

Sen årsskiftet är kulturskolan gratis för elever i Hylte kommun. Kommunen ser också till att det finns instrument för de som behöver.

Ystad.

Enheten kulturskolan i Falun arbetar för att fler ska upptäcka glädjen som finns i musik, dans, teater, konst och slöjd.

I El Sistema är januari en het månad. Vi rivstartar 2018 med Academy, nya Play-filmer, ny blogg och laddar för att fira en helt ny dag: El Sistema Day.

Kulturrådet får tio miljoner kronor av regeringen för att inrätta ett nationellt kulturskolecentrum inom myndigheten. Uppdraget handlar om att samordna och stödja den kommunala kulturskolan.

En lägre tröskel in till Kulturskolans värld är den största skillnaden sedan avgiften togs bort.

11 januari 2018 Socialdemokraterna ska ta fram ett nytt kulturpolitiskt program inför valet 2018 och har bett aktörer från kultursektorn att bidra till utformandet.

Trots att vänsterstyrda kommuner dominerar bland dem som dragit ner mest på kultur per invånare, är de också överrepresenterade bland kommunerna som ökat mest.

Biblioteken är kommunernas stora kulturvinnare. Samtidigt fortsätter kommunernas stöd till studieorganisationer att minska.

Det skiljer mellan kommuner i länet hur mycket pengar som satsas på kulturskolan. Enligt Torgny Sandgren, generalsekreterare för Kulturskolerådet, finns det skillnader i landet.

Idag invigdes Kulturskolans nya lokaler på Pajalagatan i Vällingby. Bland andra var elever från Smedshagskolan på plats för att kolla in utbudet.

Idag invigdes Kulturskolans nya lokaler på Pajalagatan i Vällingby. Bland andra var elever från Smedshagskolan på plats för att kolla in utbudet.

Sidor