Arkiv

Jonathan Ekvall, Karin Higberg Sörensdotter, Solveig Engström och Krister Yngvesson tycker alla att det är tråkigt att Kulturskolan drabbas av nedskärningar.

En inkluderande kulturskola för barn i hela landet, oavsett bakgrund. Det är målet när sex lärosäten nu tar fram nya utbildningar speciellt för pedagoger i kulturskolan.

En inkluderande kulturskola för fler barn i hela landet, oavsett bakgrund, det är målet när sex lärosäten nu tar fram nya utbildningar speciellt för pedagoger i den kulturskolan.

Replik på debattartikeln i VLT den 21 juni, "C minskar statligt kulturstöd" av Niclas Malmberg, Andreas Porswald och Markus Lindgren (MP)

I onsdags kom det mycket oväntade beskedet: Majoriteten backar från besparingskraven för Kulturskolan. Den heltidstjänst som skulle tas bort får nu vara kvar. Nu gläds lärarna över beskedet.

Foto: Peter Malmgren Carrie Danielson blandar filmat material och intervjuer i sin ambition att se sommarkulturskolan med barnens ögon.

Jahja Zeqiraj är småbarnspappan som bytt parti och drömmer om fler utomhusscener i Göteborg. Den forne S-toppen är nu tongivande inom Demokraterna.

I mars tillträdde Klas Jättner posten som chef för Kulturskolan i Trosa. SN träffar en jazzgitarrist som tror på kultur för alla och vill vara en lyssnande chef.

Vänsterpartiet har tidigare gått ut med information om att avgiftsfri kulturskola blir en av deras prioriterade valfrågor.

Kultur- och utbildningsnämnden i Kiruna räknar med ett underskott på 10-15 miljoner för 2018.