Arkiv

Skolinspektionen avslår Andreas Carlssons, låtskrivare och tidigare Idol-jurymedlem, ansökan om att starta gymnasial musikskola i Örnsköldsvik.

Musikskolans Kompisar, en stödförening, vill inte se att man lägger eller skär ned den kommunala musikskolan.Bild: Arkivbild, Privat, Stefan Rämgård

Pengar satsade i kulturskolan ger mångdubbelt tillbaka. Enar Karlsson är ny chef på kulturskolan i Hällefors och tror att verksamheten kan ha stor betydelse för såväl individer som samhälle.

Robertsfors kommunala musikskola fyller 60 år och firar med en jubileumskonsert. Biljetterna tog slut redan under fredagsmorgonen.

Bygg ut musikskolan till en kulturskola - det tycker socialdemokraterna Jan Dahlqvist och Anki Dåderman. Men de poängterar att det bör göras successivt och när ekonomin tillåter.

Hur ska framtidens kulturskola se ut och hur kan den nå fler barn och unga med funktionsvariationer? Det var temat när Kulturskolecentrum bjöd in till samtal om kulturskolornas utveckling.

​På Musikskolan Vänersborg är vi mycket stolta över vår verksamhet. Vi ser varje enskild elev utifrån dess ambition och behov.

Här hittar du samlad information om Kultur i Västs arbete med Västra Götalandsregionens kulturskolor.

Kulturskolans nye chef Lars Hammar har en vision.– Jag vill utveckla kulturskolan till något nytt och spännande.

Kulturskolan, biblioteket, fritidsgården. Allt ska samsas under samma tak i Smedby.– Det blir en vinst för alla verksamheter, säger koordinatorn Angelina Aravena.

Visa mer (11 okt, 2018)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Barn med välutbildade och kulturutövande föräldrar är överrepresenterade i kulturskolan, rapporterar SR Kulturnytt med hänvisning till en studie från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs univ

Barn till föräldrar som har vidareutbildat sig efter gymnasiet går oftare på Kulturskolan än andra barn. I hög utsträckning är de också födda i Sverige.

Det är inte lätt att få plats på kulturskolorna i Västernorrland. Men det skiljer stort mellan olika instrument och mellan kommuner.

Kulturskolan, biblioteket och fritidsgårdarna i Östersunds kommun har dragit igång projektet Mer för fler. På så sätt tror man att barn och unga ska kunna aktiveras mer.

På lördag är ni välkomna att fira Musik/Kulturskolans 50-årsjubileum. Offentlig konsert i Bergagårdsskolans idrottshall kl 16.00. Kom gärna och titta på fotoutställningen i hallen.

Kompetensförsörjning, tillgänglighet, digitalisering, samverkan och nya målgrupper - framtidens kulturskola står inför flera utmaningar de närmaste åren.

MunkedalEtt stort antal elever har lärt sig spela olika typer av instrument på Musikskolan i Munkedal sedan 60-talet.

Privata bibliotek och fler musikscener – det kan bli verklighet i Stockholm om stadens nya kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C) får råda.

Den som spelar ett blåsinstrument har en hobby som räcker livet ut och ger kompisar i alla åldrar. Ändå blir blåsmusikerna färre i Sverige. Timrå Kulturskola tänker ta fighten.

Sidor