Arkiv

En kulturskola för alla (1 nov, 2018)

Nyheter För att ge fler möjlighet att uppleva och utöva kultur lämnade (S) in en motion till kommunfullmäktige.

I stället för att få de 7-8 miljoner extra som behövdes för att få utbildnings- och kulturbudgeten att gå ihop tvingas man hitta besparingar på drygt 3 miljoner kronor.

Maria Berglind Wallmo har varit bibliotekarie på Hille bibliotek i drygt två år.Hon tycker att det vore en stor förlust om det läggs ned.

Musiklärare/träblås (1 nov, 2018)

Kulturskolan Stockholm

I september 2018 togs ett politiskt beslut om att avgifterna till Musikskolan ska sänkas.

Nu är det beslutat Kulturskolans undervisning i bild, form, foto och filmskapande kommer att erbjudas permanent från och med läsåret 2019/2020.

Undervisa våra frivilliga dansgrupper samt projekt med barn och ungdomar i åldrar från förskola och äldre.

Ramshyttans skola är en av skolorna som föreslås att stängas. På måndag tas ett beslut i nämnden.

Hammarö kommun står inför stora besparingar. Nämnderna har fått krav på sig att hitta möjliga besparingar på fem procent av sin verksamhet.

Länsteatrarna är inte statens angelägenhet, det är kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) tydlig med när hon får frågor om varslen under sitt besök i Örebro.

I september togs ett politiskt beslut om att sänka avgifterna till musikskolan i Alvesta med närmare hälften, något som inte minst gläder verksamhetsansvarig Jon Stavert.

Eleverna på Kulturskolan på Hammarö har samlat in nästan 1 200 underskrifter i sin naminsamling ”Rädda Hammarö Kulturskola”. De vill med den här listan påverka politikerna.

OrustDen verksamhet som bedrivs inom kulturskolan på Orust kommer att förändras från och med nästa läsår. Det blir inte längre möjligt att spela instrument på skoltid.

Det är något magiskt med kulturskolan i Borgholm numera. Nu söker man nämligen efter en magiker, illusionist eller trollkarl som ska förstärka lärarkåren.

Sundsvalls Kulturskolas nya chef kommer själv ur västernorrländsk kulturskola. Andreas Köhn från Älandsbro fick sitt första jobb som slagverkslärare i Sundsvall.

I budgetpropositionen som idag lagts fram av övergångsregeringen finns, trots farhågor om motsatsen, en upptrappning av regeringens likvärdighetsmiljarder till skolans huvudmän.

Vi söker dig som i rollen som träblåspedagog vill fortsätta utveckla arbetet i Kulturskolan tillsammans med dina kollegor.

Att de fem miljarderna till välfärden inte fanns med i övergångsregeringens budget har satt politiker och tjänstemän runtom i landet i en knepig sits.

Hur skall den lag som barnkonventionen inom kort utgör kunna uppfyllas i Hammarö kommun om budgetförslaget går igenom, skriver Carina Hauge-Rouass, Göran Lindskog och Jenny Carlaby.

Kultur I år fyller kulturskolan i Partille 75 år. Firandet pågår hela vecka 50 och jubileet kulminerar i en stor galakväll på Partille arena.

Sidor