Arkiv

Hur ska kulturskolan nå fler än medelklassens barn? Och kommer nya konstformer att konkurrera ut traditionella konstområden?

Kultur- och utbildningsförvaltningen dras med ett underskott på 23 miljoner kronor. Här är listan på några av förvaltningens sparförslag.

Hon började själv spela fiol som liten på kulturskolan i Helsingborg. Nu börjar Kit Armini som chef för kulturskolan i Lomma – men vill inte säga något konkret om hur köerna ska kunna kortas.

GöteneEfter årsskiftet går Musikskolan och Kulturskolan samman i kommunen. All verksamhet byter då namn till Kulturskolan och kommer innehålla musik, dans,...

Kulturnämnden i Göteborg ska ta beslut gällande olika kulturverksamheter för att spara in pengar.

Kulturförvaltningen måste spara över 20 miljoner kronor. Nu hotas flera verksamheter att läggas ner.

Den svenska kulturen är under attack. Den är utsatt för en palatskupp. Hotet kommer inifrån.

Kulturskola till Sorsele (6 dec, 2018)

Under 2019 kommer en kulturskola, med tanken att erbjuda barn och ungdomar ett brett utbud av kulturaktiviteter och lärande, att etableras i Sorsele kommun.

Elever i landets kulturskolor är främst flickor, födda i Sverige av högutbildade föräldrar. Det visar en ny undersökning. Katrineholms kommun har kommit långt i arbetet med att bredda målgruppen.

Kulturskolepodden (6 dec, 2018)

Barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg vill skära i Kulturskolans verksamhet. Förslaget innebär att två av fyra kulturpedagoger blir av med sina arbeten.

Socialdemokraterna i Danderyd vill göra Kulturskolan kostnadsfri. Foto: Mostphotos

Läs mer om tjänsten:

Kulturskolan 60 år (10 dec, 2018)

I Lördags firade Kulturskolan att de funnits i 60 år med en Jubileumsföreställning i Ekhammarskolans aula.

Hela den här veckan kommer det sjuda lite extra av kultur i många former i Partille. Veckan avslutas med en gala i Partille Arena.

Under tisdagseftermiddagen röstades Göteborgs nya kulturbudget igenom i kulturnämnden.

I dag röstar riksdagen om nästa års budget. Med stor sannolikhet kommer det att bli M och KD:s gemensamma budgetreservation som vinner i riksdagen.

Stadsbiblioteket i Göteborg får minskade öppettider och minskad programverksamhet nästa år som del i besparingar i Alliansens budget.

Kulturförvaltningen i Stockholm får ett minskat anslag på nästan 25 miljoner kronor och en betydligt mindre investeringsbudget i den grönblåa budgeten för 2019.

Sidor