Arkiv

Flera kulturskolor stöttar Sala inför nedskärningar

”Salas Bästa” föreslår nedskärning för kulturskolan som tar bort husgrunden i orkesterbygget. Då rasar hela byggnaden!

Ännu tomt i lokalerna, men snart kommer de fyllas av musicerande, skådespelande, dansande och målande barn och ungdomar. Ansvarig att leda verksamheten Nora Kulturskola är Lena Sköld.

Amanda Lind utbildade sig till psykolog vid Umeå universitet och att hon satt i fullmäktige i Umeå i början på 2000-talet. FOTO: TT

Lärare inom kulturskolan vill bil bättre på att möta elever med psykisk ohälsa. Därför ordnades det under måndagen en utbildningsdag för lärare verksamma inom de estetiska ämnena.

Trollhättan stad fortsätter spara – nu handlar det om olika fritidsverksamheter för ungdomar. Bland annat försvinner lärare från kulturskolan N3 och kaféverksamheten på Kronan stängs.

En politisk majoritet i Skolnämnden i Sala fattade på tisdagen beslut om hur pengarna ska fördelas i år. Det blir kraftiga nedskärningar.

Chefen om neddragningarna på kulturskolan: ”Oro, frustration och tårar”

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind deltar vid det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur i Eskilstuna den 7 februari.

Örnsköldsviks kulturskola blir kvar. Förslaget om att lägga ner den har dragits tillbaka. Det beskedet kom på onsdagen.

Folk och Kultur hann inte mer än börja innan politikerna i riksdagens kulturutskott hamnade i heta stolen. Hur ska kulturen nå ut och hur ska den finansieras?

När statsbidraget försvinner till Kulturskolorna hotas verksamheten, som bland annat varit ett viktigt instrument i integrationen, skriver företrädare för Feminisitisk initativ, Fi.

2:18 min Min lista DelaPublicerat kl 17.53

Kjell Junior Wallmark. med artistnamnet Brolle, intog Löfbergs arena under lördagskvällen. I sin show lyfte han fram musik av Johnny Cash, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis.

BUS-nämnden måste spara 10 miljoner kronor.

Hammarös kommunalråd Bosse Henriksson menar att jag fått "felaktiga" information om kulturnedskärningar i kommunen.

19-24 februari utspelar sig Nordic Piano Competition, Nordens största tävling för klassiska pianister, i Arvika. Det är nionde upplagan, och andra gången som Musikhögskolan Ingesund står värd.

Om arbetsplatsen

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss?

Barnkör 5-7 (17 feb, 2019)

Nu har Musikskolan startat en sprillans ny barnkör för alla barn mellan 5-7åringar. Kom och sjung loss! Fr o m torstagen den 21 februari.

Sidor