Arkiv

Ljungby När Annika Ljungdahl på torsdagen lämnade Kulturskolan i Ljungby hade hon varit anställd där i nästan 48 år. Men från och med fredagen är hon pensionär.

Göteborg Kulturskolan i Örgryte-Härlanda tvingas ta in färre elever och barn riskerar att få sina lektioner pausade. – Det tar lång tid att bygga upp en såhär stabil verksamhet.

Samtidigt som Tibro musikskola firar sitt 50-årsjubileum 2019 har Hjo kommuns musikskola gjort en framstöt om samarbete kring en gemensam kulturskola.

Mellerud Halverad musikskoleavgift för barn och unga och dubbelt så hög avgift för vuxna. Det beslutade en enhällig kultur- och utbildningsnämnd i Mellerud. Men fullmäktige har sista ordet.

Musikcheck klubbad (2 mar, 2019)

lund För den styrande kvintetten var det en stor kväll på torsdagen när det nya systemet med en kulturcheck röstades igenom i kommunfullmäktige.

Vid dockteaterverksamheten kommer många ämnen till användning. Dockorna börjar bli klara. Nu ska berättelsen skapas.

Minskade föreningsbidrag, nedläggning av Xperiment, sänkt elevpeng, mindre pengar till öppna förskolan och minskat anslag till kultur.

”Om det svenska musikexportundret ska bestå i framtiden så måste staten och kommunerna fortsätta satsa på kulturskolan”, skriver Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand.

LönestatistikLärare i Stockholm tjänar mest medan Gotland, Dalarna och Värmland finns i botten. Här är medellönerna i varje län för 14 lärar- och skolledarkategorier.

Mora kommun söker en engagerad chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Tre heltidstjänster dras in på Sigtuna kulturskola. Det är effekterna av den senaste tidens besparingar i kommunen.

Kulturskolan i Salem har tidigare haft bland de dyraste kursavgifterna i landet, men nu ska det bli ändring på det.

Besvikelse gör att Musikskolans rektor i Karlshamn Berndt Sjögren har sagt upp sig, skriver Sydöstran.

Västsverige Stängda avdelningar och färre vikarier i förskolan. Det är några av de besparingsförslag som skolnämnden i Mölndal har på sitt bord.

Kulturskolan, centrala elevhälsan och fler områden måste spara i Söderköpings kommun. Nästan fyra miljoner kronor under det här året. Troligen räcker det inte utan det kan bli mer sparkrav.

Arvfondsprojektet syftar till att ge fler unga, 6-19 år, bättre uppväxtvillkor och bryta utanförskap genom kulturutövande i tre regioner/län.

20-22 mars drar Kulturskoledagarna igång på Quality Hotel Friends i Solna.

Nästan 25 miljoner kronor fick kulturförvaltningen i Stockholms stad i uppdrag att spara in under 2019, något som väckte stark kritik hos oppositionen och personal.

Om arbetsplatsen

För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

Sidor